Skip to main content

Daikin VRV, наш изум

Индустрискиот стандард за целосна контрола на атмосферата

Заедно создаваме одржлива иднина

Одлучени да го намалиме влијанието врз околината и се стремиме да не испуштаме CO₂ до 2050 година.

Циркуларна економија, иновација и паметна употреба – ова се стапките по кои одиме.

Времето за дела е сега. Придружете ни се во создавањето одржлива иднина за HVAC-R.

  Затворање на циклусот: кон циркуларна економија

  Повторна користете го разладното средство и избегнете емисија на повеќе од 150000 kg гас годишно.

  Единиците од сериите VRV IV+ враќање топлина и VRV IV S сега се достапни со распределба на сертифицирано рециклирано разладно средство. Направете позитивен избор за околината со производот VRV L∞P од Daikin!

  Лого VRV 5

  Иновативни технологии за подобар живот

  Целосна одржливост низ работниот век, благодарение на најдобрата сезонска ефикасност на пазарот

  Намалена емисија на CO2 благодарение на разладното средство R-32 со понизок GWP

  Целосно интегрирани решенија за вентилација и филтрација што овозможуваат пријатно секојдневие

  Лого Daikin Cloud

  Паметната употреба овозможува ефикасно и ефективно управување со објект

  • Следете ја енергетска потрошувачка преку услугата Daikin Cloud
  • Спречете преголема потрошувачка на енергија со паметните картички и сензорите
  • Главен фактор во советите од експертите за постојана оптимизација на системската ефикасност
  • Прогнозирано одржување за да се овозможи оптимална работа
  Создаден за да овозможи удобност

  Создаден за да овозможи удобност

  Со контролата на повеќе зони можете прецизно да ја прилагодувате атмосферата на различни катови и соби. Интелигентните сензори за присуство и за на под го насочуваат воздухот настрана од вас, за да се создаде совршен проток на воздухот, а променливата температура на разладното средство спречува провев. Дизајниран со технологија на тивко работење, системот VRV работи толку тивко што заборавате дека воопшто постои.

  Квалитетни производи и персонал

  Квалитетни производи и персонал

  Нашата политика на производство без дефекти значи дека постојано ја тестираме секоја единица за време на производството, за да се увериме дека ќе работи совршено во годините што доаѓаат. Исто така, ја имаме најголемата мрежа за поддршка за да може во секое време сертифициран техничар на Daikin да биде подготвен да ви помогне.

  Најдобра контрола на пазарот

  Најдобра контрола на пазарот

  Опремен со контрола на променлив волумен на разладно средство на Daikin, може поединечно да контролирате различни зони, соби и катови со Daikin VRV.

  Поврзете го системот Daikin VRV со нашиот систем за управување на објект, којшто се вклопува беспрекорно со опрема од трето лице за да можете да ја контролирате атмосферата, осветлувањето, алармите инт., преку еден интерфејс.

  Целосно решение за климатизација на вашиот објект

  Од енергетски ефикасно греење и климатизација, до вентилација и управување на објектот, имаме решенија за атмосферата во вашите објекти.

  • Намалете ја загубата на топол и ладен воздух преку влезот со воздушните завеси Biddle
  • Уникатната рамна касетна единица беспрекорно се вклопува во спуштениот таван и нема да ви пречи со своето тивко работење
  • Овозможете си високи тавани со инсталирање на подно греење за да го греете воздухот што е најблиску до подот
  • Дишете свеж и здрав воздух без влага и алергени со нашите HRV-единици и клима комори за вентилација што работат на принципот приклучи-и-пушти
  • Лесно вградете решенија за топла вода во кујни и тоалети
  • Достојна инфраструктура што лади до -20°C за вашите серверски простории
  Целосно решение за климатизација на вашиот објект
  • Интелигентните сензори го насочуваат протокот на воздух настрана од луѓе и автоматски ја поставуваат единицата во режим за заштеда на енергија или ја исклучуваат кога ќе забележат дека собата е празна
  • Паметните програми ја олеснуваат контролата на климатизацијата низ целиот објект и нашиот Систем за управување со објекти (BMS) ви дозволува да ги интегрирате и контролирате сите аспекти на вашиот објект (греење, ладење, струја, осветлување, лифтови итн.)

  Најдобрите VRV-надворешни единици

  • Инсталација на VRV 5

   Систем за враќање топлина VRV 5

   • Значително ја намалува емисијата на CO2 на вашиот објект
   • Многу ефективен дизајн за враќање топлина со 3 цевки
   • Истовремено ладење и греење за максимална удобност
   • Најголем асортиман на внатрешни единици со R-32 на пазарот
   • Целосно редизајнирани BSSV-кутии
  • Инсталација на VRV 5

   Топлинска пумпа VRV 5

   • Значително ја намалува емисијата на CO2 на вашиот објект
   • Флексибилна технологија со топлинска пумпа што одговара на секој објект, секаде

   • Најголем асортиман на внатрешни единици со R-32 на пазарот

  • Инсталација на VRV 5

   Серија VRV 5 S

   • Значително ја намалува емисијата на CO2 на вашиот објект
   • Врвна одржливост низ работниот век, благодарение на водечката сезонска ефикасност на пазарот
   • Асортиман ниски единици со еден вентилатор
   • Специјално дизајнирани внатрешни единици за R32, со што се овозможува ниско ниво на бучава и максимална ефикасност
  • Инсталација на VRV 5

   Серија VRV IV C +

   • Дизајнирано за најладните области
   • Достојно греење до -25°C без намалување на ефикасноста
   • Компатибилност со разни стилски внатрешни единици
  • Инсталација на VRV 5

   VRV + серија со водено ладење

   • Идеална за високи објекти
   • Намалена емисија на CO2 поради употребата на вода како извор на топлина
   • Принцип без загуба на топлината, што ја зголемува флексибилноста при инсталација
   • Врвна енергетска ефикасност за да се постигнат високи резултати од BREEAM или LEED
  • Инсталација на VRV 5

   Серија VRV IV I

   • Невидливата инсталација ја крие единицата
   • Уникатна топлотна пумпа VRV за внатрешна инсталација
   • Флексибилна и лесна инсталација за сите објекти, поради дводелната надворешна единица

  Дизајниран за вашиот ентериер

  Најширокиот достапен асортиман на внатрешни единици. Изберете го најдоброто грејно/разладно тело за вашиот простор.

  bg-image

  Нема потреба да зафаќате простор на подот или на ѕидот.

  Погледнете ја нашата касетна единица за дување во сите насоки

  Иновативните интелигентни сензори овозможуваат совршена удобност
  -Функцијата за автоматско чистење го олеснува одржувањето и ја зголемува енергетската ефикасност за 50%
  -Дувањето во 360° обезбедува совршена распределба на протокот на воздух

  Погледнете ја нашата рамна касетна единица

  -Уникатен дизајн на Daikin
  -Ја вградува касетната единица во стандардни архитектонски тавански плочки

  bg-image

  Беспрекорно вклопување во ентериерот.

  Идеални за објекти со спуштени плафони, скриените тавански единици се вклопуваат беспрекорно со ентериерот и се скоро невидливи. Со најширокиот асортиман на единици што се достапни на пазарот, имаме решенија што ќе ги задоволат потребите на сите објекти.

  • Најмала висина и најниско ниво на бучава на пазарот
  • Најшироко ниво на НСП од 10Pa до 270Pa
  • Уникатен филтер со автоматско чистење за максимална достојност и ефикасност
  bg-image

  Флексибилни решенија каде што не е можно да се изведе вградување во таванот.

  Нудиме разни решенија за објекти каде што не може да се вгради единицата директно во таванот.

  Високоѕидна:

  • Идеална за реновирање и обновување
  • Лесно за инсталирање
  • Широк опсег на стилски единици, заедно со Daikin Emura

  Плафонска:

  • Спуштена од таванот
  • Уникатното дување во 4 насоки спречува создавање мртви зони

  Парапетна:

  • Идеална за ситуации кога греењето е приоритет

  Комплетирање на решението

  Интегрирани решенија за вентилација

  Со гордост го нудиме најширокиот асортиман на DX-вентилација на пазарот. Од мала вентилација со враќање топлина до големи клима комори, создаваме свежа, здрава и удобна околина при сите ситуации. Секоја единица за вентилација се интегрира со нашите VRV-системи како решение на принципот приклучи-и-пушти.

  Паметно управување со објект

  паметен телефон, daikin cloud plus

  Со Daikin, управувањето со објектот никогаш не било полесно. Нудиме разни контролни системи за климатизација што се интегрираат со нашиот VRV-систем, за да ви помогнат ефикасно и ефективно да управувате со потрошувачката на енергија на објектот.

  • Интуитивниот интерфејс со екран на допир ја олеснува контролата на климатизацијата
  • Поврзете се со услугата Daikin Cloud со Plus и управувајте го вашиот систем од секое место, во секое време
  • Вградете опрема од трето лице за да создадете исплатлив мини-систем за управување со објектот

  Исплатливи замени

  Замената на VRV е исплатливо решение, идеално за замена на стари, помалку ефикасни системи. Со употреба на постоечката инсталација за цевки и струја, ги отстранува препреките при секојдневната работа.

  Широк опсег на решенија за филтрација како дополнителна опција

  • Технолгијата за автоматско чистење филтер овозможува помали трошоци за работа, поголема достојност и поудобен внатрешен простор
  • Опремата за UV Streamer отстранува 99,9 % од вирусите и другите загадувачи на воздухот, благодарение на уникатниот пристап на принципот „Зароби и исчисти“
  imageFar
  • Прецизната контрола на повеќе зони ви овозможува да контролирате различни катови и соби поединечно, за да ја намалите вкупната потрошувачка на енергија
  • Грејте го и ладете го објектот со помош на обновлива енергија од земјата
  • Ако го изберете Daikin, ќе го добиете најдобриот партнер за сертификатите за еколошки објект и одржливост, како на пример BREEAM, LEED итн.

  Дознајте повеќе

  Погледнете ги сите наши производи