Двајца разговараат во продавница.

Создадете совршена клима за вашите купувачи

Подобрете го бизнисот и пречекајте ги купувачите со удобна клима, при што ќе ги контролирате трошоците со помош на алатките за управување со енергија.

Препродажба на непрехранбени производи

Препродажба на непрехранбени производи

Контролирајте ја удобноста и трошоците

Купувачите остануваат подолго и купуваат повеќе кога се чувствуваат удобно. Знаеме дека создавањето совршена клима и контролирањето на трошоците за енергија се важни за успех во бизнисот. Со Daikin Cloud и интелигентните контролери, можете лесно да ја надгледувате удобноста и да имате контрола врз потрошувачката на енергија.

Човек се грижи за храната

Препродажба на прехранбени производи

Чувајте свежа храна

Вашите прехранбени производи се исто важни како купувачите. Без едното и другото, вашиот бизнис нема да постои. Нашите енергетски ефикасни решенија за ладење прехранбени производи и прецизни технологии за климатизација се создадени за удобност на храната и вашите купувачи.

Целосно решение за климатизација на вашата продавница

Од енергетски ефикасно греење и ладење, до достојно ладење на храната, имаме решенија за климатизација за вашиот бутик, продажен ланец или продавница за прехранбени производи. Научете повеќе за опциите што се достапни за вашата продавница.

7 5 6 4 2 3 1 building.jpg

1. Влез / врати

 • Намалете ја загубата на топол и ладен воздух од влезот со нашите Воздушни завеси Biddle и заштедете до 72% поврзувајќи ги со нашите топлотни пумпи наместо да ги приклучите во струја.

2. Плафон

 • Уживајте во свежиот воздух со ефикасните системи за вентилација што ја враќаат енергија од издувниот воздух.
 • Уникатната касета со автоматско чистење собира прав од внатрешниот топлински разменувач за да ја зголеми работната ефикасност до 50% и значајно да ги намали трошоците за одржување.

3. Полици

 • Скриените тавански единици се вклопуваат беспрекорно во вашиот ентериер и ослободуваат простор за полици и екрани.

4. Контрола

 • Услугата Daikin Cloud ви овозможува да управувате со повеќе места од секоја локација.

5. Фрижидери

 • Доверливиот резервен систем овозможува замрзнувачите и фрижидерите да работат постојано и ја чува храната свежа.

6. Простор за складирање каде е инсталирана единицата

 • Малата зафатнина на единицата рационално го искористува просторот и овозможува лесна инсталација.
 • Заштедете енергија и придобијте повеќе од обновливата енергија со нашата уникатна технологија за враќање топлина.

7. Контролер

 • Практичната контрола употреба и паметните програми ја олеснуваат контролата на климата низ целата продавница.
купувач влегува во продавницата

Придобијте повеќе од енергетската ефикасност

Секое решение на Daikin е создадено со иновативни технологии за заштеда на енергија.

 • Уникатната касета со автоматско чистење ја зголемува работната ефикасност за до 50%
 • Користете обновлива енергија со нашата уникатна технологија за враќање на топлината
 • Воздушните завеси Biddle ја намалуваат загубата на топол и ладен воздух преку влезот и ја зголемуваат заштедата на енергија за до 72% во споредба со електричните решенија
 • Нашата Услуга Daikin Cloud ви овозможува да ја контролирате и управувате потрошувачката на енергија од секоја локација во секое време
Контролирајте ги енергетските трошоци

Контролирајте ги енергетските трошоци

Услугата Daikin Cloud ви овозможува да контролирате повеќе продавници од секоја локација во секое време Управувајте со енергетските трошоци и оптимизирајте ја потрошувачката на енергија со програмите и извештаите што се лесни за употреба.

cloud-small-retail.png

Контролирајте ги енергетските трошоци

Услугата Daikin Cloud ви овозможува да контролирате повеќе продавници од секоја локација во секое време Управувајте со енергетските трошоци и оптимизирајте ја потрошувачката на енергија со програмите и извештаите што се лесни за употреба.

cloud-control-retail.png
Две лица уживаат во тивката единица на Daikin.

Тишина, внатре и надвор

Внатрешните И надворешните единици на Daikin се дизајнирана да овозможат максимална удобност и во однос на бучавата.​

 • Внатрешните единици работат многу тивко со ниво на бучава до 25,5 или дури и 19 dB(A)​
 • Нивоата на бучава на надворешните единици може да се намалат автоматски за области со строги ограничувања на бучавата​
 • Заштитата од бучава ја намалува бучавата на надворешната единица за 10 dB(A), со што примената на топлински пумпи е многу флексибилна​
Споредба на целиот животен век

Намалети ги вкупните трошоци што ги имате како корисник

Нашите решенија за греење и ладење се дизајнирани да го зголемат враќањето на инвестицијата. Со енергетски ефикасни технологии, заштедувате на подолг период. Со производство, инсталација и сервисирање на вашиот систем, можеме да го оптимизираме и продолжиме неговиот работен век.

Од мали бутици за облека до големи продавници за прехранбени производи

Без разлика дали проектот е голем или мал, нудиме решенија за греење и ладење што ќе одговараат на вашата продавница. Најдете го она што совршено ќе ви одговара со големината на продажбата или потребите.

Roundflow_cassette_white_panels_Retail_Sky_air.jpg

Sky Air

 • Бутици и мали продавници
 • За вашите потреби од климатизација
 • Идеално за помали простории
 • Одделни контроли за секоја единица
header_vrv.png

VRV

 • Продажни места со средна големина
 • Флексибилната инсталација ги задоволува сите ваши потреби за климатизација
 • Идеално за мали и средни простории
 • Контролирајте ги единиците централно или поединечно
air-handling-units-header.jpg

Вентилација и клима комори

 • Свеж воздух за сите продажни локации
 • Идеално за средни и многу големи простории
 • Овозможува свеж и здрав воздух
 • Компатибилно со сите решенија на Daikin со помош на нашиот систем за климатизирање
refrigeration_commercial.jpg

Разладување

 • Продавници за храна и прехранбени производи
 • Решенија за мала и голема примена за ладење на прехранбени производи
 • Флексибилен дизајн што одговара на сите типови градби
 • Технологијата за враќање топлина и инвертор-технологијата ја зголемуваат заштедата
tablet_control_header.jpg

Контроли

 • Паметни контроли за сите продажни места
 • Контролирајте ја атмосферата од секое место, во секое време
 • Избирајте меѓу контроли за централно или локално управување -Поставете програми за тајмер
 • Оптимизирајте ја потрошувачката со нашите алатки за управување со енергија
 • Лесно вградување со опрема од трети лица
biddle_air_curtains.png

Воздушни завеси Biddle

 • Трговија на „отворена врата“
 • Ја намалува загубата на топлина и климатизирање -Ја зголемува енергетската ефикасност за до 72%
 • Ја подобрува стабилноста на внатрешната атмосфера

Дознајте повеќе