Skip to main content

Вентилација

За мали системи за враќање топлина до големи клима комори, Daikin нуди широк спектар на решенија за вентилација за да овозможи свежа, здрава, и удобна околина за станбени, комерцијални и индустриски простории.

Илустрација на современ објект.

Овозможува свеж и чист воздух

Херметичката инфраструктура на модерните објекти, од една страна гарантира супериорна изолација и енергетска ефикасност, но од друга страна значи дека има недостаток на свеж воздух, што може да предизвика акумулирање влага, микроби и алергени. За да се реши овој проблем, Daikin нуди разни решенија за вентилација за да овозможи свеж и чист воздух на најефикасен начин.

Решенија за вентилација

За да се достигне оптимална вентилација, Daikin ги одржува највисоките стандарди на енергетска ефикасност и флексибилност за да овозможи најдобар квалитет на внатрешниот воздух. За да се постигне чист внатрешен воздух, Daikin се грижи неговите производи за вентилација да можат беспрекорно да се интегрираат во целосно решение на топлотна пумпа. Ова значи дека го намалуваме бројот на поединечни системи и независни снабдувачи за да овозможиме еден целосен HVAC-систем.

Свеж и чист внатрешен воздух

За да се создаде совршена внатрешна клима, постојат 5 главни компоненти што треба да се земат предвид кога се мери квалитетот на внатрешниот воздух и кога се контролира со помош на нашите решенија за вентилација.

 1. Вентилација: Овозможува довод на свеж и чист воздух

 2. Енергетска ефикасност: Овозможува заштеда на енергија со пренесување на топлината и влагата помеѓу воздушните протоци и со тоа помага да се доведе воздухот до потребните услови за температура и влажност

 3. Обработка на воздух: Овозможува обработен воздух за да ја оптимизира енергетската ефикасност на внатрешната опрема за HVAC

 4. Развлажување: Го овозможува посакуваното ниво на влажност во просторот со климатизација

 5. Филтрирање: Филтрира полен, прав, непријатни мириси и други загадувачи што се штетни по нашето здравје за да овозможи чист и здрав воздух
5 компоненти на квалитетот на внатрешниот воздух напишани на листови од цвеќе. Илустрација.
Жена скока со јаже во спортска сала.

Вдишете го квалитетот

Чистиот и здрав воздух не мора да го дишиме само на отворено. Нашите системи за вентилација и единиците за прочистување на воздухот со високи перформанси овозможуваат сите да уживаме во чистиот внатрешен воздух – дури и во комерцијални простории со повеќе луѓе.

Подобрена продуктивност. Поздраво живеење. Поудобна околина.

Нашиот прирачник за донесување брзи одлуки може да ви помогне да направите вистински избор за да го подобрите квалитетот на воздухот во вашиот објект.

Каталози со производи на Daikin, отворени и затворени.

Уникатно портфолио на производи

Daikin нуди најголема асортиман за вентилација на пазарот, од мала вентилација за враќање енергија до големи клима комори.

Не само што секое наше решение за вентилација е произведено при извонредни стандарди за квалитет, туку е и дизајнирано за да ја олесни инсталацијата и беспрекорно да се приспособи на секоја просторија.

Погледнете го асортиманот производи и дополнителни делови во нашиот каталог за вентилација.

Портфолио на Daikin за свеж воздух

Сите наши единици за вентилација нудат враќање топлина како стандардна функција и може да вратат до 81% од излезната топлина. Нудиме широк асортиман на решенија за да ја опфатиме скоро секоја примена, почнувајќи од 10 m3/h до 140.000 m3/h.

Производ за вентилација за враќање на топлината

Вентилација за враќање на топлината (VAM)

 • Враќање топлина и влага
 • Постигнете слободно ладење со свеж надворешен воздух
 • Достапна како одделна единица или компатибилна со системите Sky Air или VRV
 • Приказ на мерењето CO2 на далечинскиот управувач Madoka во комбинација со дополнителниот сензор за CO2 BRYMA (или за VAM-J8 како самостоен дел или во комбинација со EKVDX)
 • Приказ на мерењето CO2 на далечинскиот управувач Madoka во комбинација со дополнителниот сензор за CO2 BRYMA за единица VAM-J8.
Единица за враќање топлина со врвна ефикасност

Modular L (паметна)

 • Единица за враќање топлина
 • Разменувач на топлина со плоча за спротивен проток
 • НСП до 600 Pa
 • Достапна како одделна единица или компатибилна со системите Sky Air и VRV
Производ за вентилација за враќање на топлината, развлажување и обработка на воздухот производи

EKVDX

 • Создава внатрешна атмосфера со висок квалитет со претходно приспособување на свежиот воздух што влегува во просторијата
 • Максимална флексибилност при инсталација благодарение на одделниот калем DX
 • Широк асортиман единици што опфаќаат брзина на проток на свеж воздух од 500 до 2000 m³/h
 • Високо НСП до 150Pa
 • Може да се интегрира со системите R-32/R-410A VRV
 • Приказ на мерењето CO2 на далечинскиот управувач Madoka во комбинација со дополнителниот сензор за CO2 BRYMA (или за VAM-J8 како самостоен дел или во комбинација со EKVDX)
Производ за вентилација за враќање на топлината, развлажување и обработка на воздухот производи

Вентилација за враќање на топлината (VKM)

 • Враќање топлина и влага
 • Развлажнување и обработка (претходно прилагодување) на воздухот што влегува
 • Постигнете слободно ладење со свеж надворешен воздух
 • Поврзување на принципот приклучи-и-пушти со VRV-единиците на Daikin
Клима комора

Клима комори (AHU)

 • Прилагодливо решение за вентилација справување со воздухот за да се достигне максимална контрола на квалитетот на воздухот
 • Враќање топлина и влага
 • Развлажнување и обработка на воздухот што влегува
 • Поврзување на принципот приклучи-и-пушти со разладувачите или VRV-единиците на Daikin
Кровна единица

Кровни единици

 • Топлотна пумпа со вградена вентилација
 • Постигнете слободно ладење со свеж надворешен воздух
 • Дополнително враќање топлина со плоча
 • Спакуван концепт што е лесен за инсталирање

Вентилација за секој тип на објекти

Без разлика дали сте продавач или менаџер на хотел, нашите Daikin опции за вентилација ќе ви помогнат да создадете свежа, здрава и пријатна средина. Започнете го вашиот проект со нас со избирање на вашиот тип на градба.

Дознајте повеќе