Достојно енергетски ефикасно гостопримство

Достојно енергетски ефикасно гостопримство

Решенијата за климатизација на Daikin гарантираат удобен престој за гостите и намалени трошоци.

Добриот дизајн е незабележлив

Добриот дизајн е незабележлив

Со толку многу опции за дизајнирање, работиме со вас за да создадеме климатизација што ќе се вклопи беспрекорно во вашиот ентериер и ќе понуди незабележлива удобност за вашите гости.

Паметни контроли

Целосна контрола за вас и вашите гости

Со нашиот Систем за управување со бизнис (BMS) и вградувањето на Fidelio, ви овозможуваме целосна контрола на потрошувачката на енергија во вашиот хотел и на удобноста на вашите гости.

Намалете ги преголемите трошоци

Намалете ги преголемите трошоци

Со употреба на обновлива енергија и ефикасна технологија за враќање топлина, значајно ги намалувате работните трошоци и го зголемувате повратот на инвестицијата.

Картички за брави со паметно поврзување

Нашиот уникатен систем за управување со картички за брави со паметно поврзување ја намалува потрошувачката на енергија без да наштети на удобноста на гостите . Кога гостите влегуваат и излегуваат од нивната соба или ги отвораат и затвораат нивните прозори, паметните картички за брави комуницираат со единиците на Daikin автоматски за да ја исклучат климатизацијата или греењето.

Картички за брави со паметно поврзување

Unique auto cleaning technology

Our round flow and concealed ceiling units have optional auto cleaning filters that increase efficiency, comfort and reliability for your guests maximizing customer satisfaction.

Целосно решение за климатизација на вашиот хотел

Од лични решенија за греење и климатизирање, до системи за заштеда на енергија, имаме решенија за климатизацијата во вашите гостински соби, сали за конференции, ресторани и велнес-центри. Научете повеќе за опциите што се достапни за вашиот хотел.

1 2 3 4 5 6 7 Daikin Hotel

1. Лоби

 • Намалете ја загубата на топол и ладен воздух од влезот со нашите Воздушни завеси Biddle и заштедете до 72% поврзувајќи ги со нашите топлотни пумпи наместо да ги приклучите во струја.

2. Рецепции и сали за конференции

 • Вдишувајте свеж и здрав воздух, без мувла и алергени.
 • Уживајте во свежиот воздух со нашите системи за вентилација што може да задоволат големи простории.

3. Ресторан/ Кујна

 • Зачувајте ја храната свежа со ефикасно ладење на фрижидерските соби и фрижидерите.
 • Вградените функции за фрижидер, греење и ладење го зголемуваат враќањето на топлината и заштедата на енергијата.

4. Надворешни единици

 • Издржливите надворешни единици ги трпат сите временски услови при температури до -25°C.
 • Користете комбинација од обновлива енергија од воздух или од земја.

5. Соби

 • Поединечните контроли им овозможуваат на гостите да управуваат со својата удобност.
 • Картичките за брави со паметно поврзување заштедуваат енергија.
 • Енергетски ефикасно производство на топла вода со технологија на топлотна пумпа.
 • Стилските високоѕидни и скриените тавански единици се незабележливи со својот минималистички дизајн и тивкото работење.

6. Управување

 • Паметните програми ја олеснуваат контролата на климатизацијата низ целиот објект и нашиот Систем за управување со објекти (BMS) ви дозволува да ги интегрирате и контролирате сите аспекти на вашиот објект (греење, ладење, струја, осветлување, лифтови итн.)
 • Намалете ги трошоците за енергија со управување и оптимизирање на потрошувачката на енергија со нашата интелигентна функција Touch Manager.

7. Теретана/ Базен/ Спа

 • Производство на големи количества топла вода до 17% поефикасно во споредба со бојлери на гас.
 • Контролирајте ги нивоата на влажност со напредните технологии за развлажнување и сушење на воздухот.

Од мали локали што нудат ноќевање со појадок до големи хотелски комплекси

Без разлика дали проектот е голем или мал, нудиме решенија за греење и ладење што ќе одговараат на вашиот хотел. Најдете го она што совршено ќе ви одговара со големината на хотелот или потребите.

small-hotel.jpg

Локали што нудат ноќевање со појадок и мали хотели

Sky Air

 • За вашите потреби од климатизација
 • Идеално за помали простории
 • Одделни контроли за секоја единица
medium-hotel.jpg

Хотели со средна големина

VRV

 • Флексибилната инсталација ги задоволува сите ваши потреби за климатизација
 • Идеално за мали и средни простории
 • Контролирајте ги единиците централно или поединечно
large-hotel.jpg

Големи хотели и хотелски комплекси

Ладачи и опрема за климатизација

 • Ги задоволува сите ваши потреби за климатизација
 • Идеално за средни и големи простории
 • Централно управуван систем
kitchen-hotel.jpg

Ладење прехранбени производи за хотелски ресторани и кујни

Разладување

 • Решенија за мала и голема примена за ладење на прехранбени производи
 • Флексибилен дизајн што одговара на сите типови градби
 • Технологијата за враќање топлина и инвертор-технологијата ја зголемуваат заштедата
fitness-hotel.jpg

Топла вода за хотелски бањи и фитнес-центри

Daikin Altherma Flex тип

 • Ефикасно овозможува голема количина на топла вода
 • Производство на топла вода со помош на враќање на топлината
conference-hotel.jpg

Свеж воздух за сали за конференции и балови

Вентилација и клима комори

 • Идеално за средни и многу големи простории
 • Овозможува свеж и здрав воздух
 • Компатибилно со сите решенија на Daikin со помош на нашиот систем за климатизирање

Заштедете енергија

 • Контролирајте до 70% од целата потрошувачка на енергија на хотелот
 • Користете обновлива енергија за да имате греење и топла вода постојано
 • Паметната картичка за брава автоматски го исклучува греењето и климатизацијата кога гостинот ќе ја напушти собата или ќе го отвори прозорот
 • Интелигентната функција Touch Manager ви дава целосна контрола на потрошувачката на енергија со тоа што ви помага да ја управувате и оптимизирате потрошувачката
Заштедете енергија

Дознајте повеќе