1 2 3 4 5 6 7 Daikin Hotel

1. Лоби

 • Намалете ја загубата на топол и ладен воздух од влезот со нашите Воздушни завеси Biddle и заштедете до 72% поврзувајќи ги со нашите топлотни пумпи наместо да ги приклучите во струја.

2. Рецепции и сали за конференции

 • Вдишувајте свеж и здрав воздух, без мувла и алергени.
 • Уживајте во свежиот воздух со нашите системи за вентилација што може да задоволат големи простории.

3. Ресторан/ Кујна

 • Зачувајте ја храната свежа со ефикасно ладење на фрижидерските соби и фрижидерите.
 • Вградените функции за фрижидер, греење и ладење го зголемуваат враќањето на топлината и заштедата на енергијата.

4. Надворешни единици

 • Издржливите надворешни единици ги трпат сите временски услови при температури до -25°C.
 • Користете комбинација од обновлива енергија од воздух или од земја.

5. Соби

 • Поединечните контроли им овозможуваат на гостите да управуваат со својата удобност.
 • Картичките за брави со паметно поврзување заштедуваат енергија.
 • Енергетски ефикасно производство на топла вода со технологија на топлотна пумпа.
 • Стилските високоѕидни и скриените тавански единици се незабележливи со својот минималистички дизајн и тивкото работење.

6. Управување

 • Паметните програми ја олеснуваат контролата на климатизацијата низ целиот објект и нашиот Систем за управување со објекти (BMS) ви дозволува да ги интегрирате и контролирате сите аспекти на вашиот објект (греење, ладење, струја, осветлување, лифтови итн.)
 • Намалете ги трошоците за енергија со управување и оптимизирање на потрошувачката на енергија со нашата интелигентна функција Touch Manager.

7. Теретана/ Базен/ Спа

 • Производство на големи количества топла вода до 17% поефикасно во споредба со бојлери на гас.
 • Контролирајте ги нивоата на влажност со напредните технологии за развлажнување и сушење на воздухот.