Skip to main content

Кровна единица

Споено решение на принципот „приклучи и пушти“, каде што внатрешната и надворешната страна се претходно поврзани.

Постојано ладење infographic

Кровна единица за продавници и стоковни куќи

Продавниците и стоковните куќи имаат потреба од предизвикувачки дизајн поради ограничениот простор и комплексната структура со различни катови и простории. Кровните единици на Daikin нудат решение:

 • Водот може да се поврзе на повеќе места (напред, лево, десно, долу) за да се оптимизира просторот за инсталација.
 • EC-вентилаторите со голема ефикасност не треба да се оддржуваат, со што ги намалуваат прекините во работата на системот поради одржување.
 • Регулаторот за вадење на воздухот и вентилаторот спречуваат да се создаде преголем притисок во објектот и да се создаде оптимално струење на воздухот.
 • Може да се гарантира внатрешен воздух со висок квалитет благодарение на вграденото решение за свеж воздух и повеќето можности за филтрирање на воздухот.
Warehouse with boxes

Кровна единица за складишта и индустрија

Складиштата или индустриските примени може да претставуваат сериозни HVAC-предизвици за управници и инженери на објекти поради својата големина и уникатниот дизајн. Кровните единици на Daikin нудат решение:

 • Комплет внатрешна и надворешна единица и фабрички наполнето разладно средство овозможуваат исплатлива инсталација.
 • Висок НСП до 800 Pa овозможува подолг вод за подеднакво распределување на воздухот низ голема просторија.
 • Scroll-компресорот и слободното ладење овозможуваат високо ефикасна работа 24/7.
 • Алармот за затнат филтер означува кога треба да се чисти филтерот и овозможува оптимална работа и помала потрошувачка на енергија.
bg-image

Помала емисија на CO2 и најдобра ефикасност на пазарот

Од пуштањето на Ururu Sarara во продажба во 2013 година, првиот климатизер во светот со разладното средство R-32, се потрудивме да го збогатиме нашето портфолио со разладни средства со понизок GWP. Пуштањето во продажба на новата серија кровни единици, најново портфолио наменето исклучиво за употреба со разладното средство R-32, го продолжува постојаниот развиток. Еволуција.

Bluevolution, CO2 and R-32

Широк асортиман за да се задоволат вашите потреби

Единици на залиха (MTS)

Rooftop unit visual

48 претходно дефиницирани единици достапни на залиха

 • Брза испорака
 • 3 верзии Основна, 2 регулатора и 3 регулатора
  • Достапно е термодинамичко враќање на топлината на цел асортиман FC3
 • Поголем капацитет за до 100 kW!
 • Достапно со широк асортиман стандардни вградени функции

Единици по нарачка (MTO)

Rooftop visual with rulers

Целосно приспособливи единици за максимална флексибилност

 • Скоро бесконечен број можности за конфигурирање благодарение на големиот избор на опции
 • 4 верзии Основна, 2 регулатора, 3 регулатора и 4 регулатора
  • Достапно е термодинамичко враќање на топлината на цел асортиман FC3
  • Разменувач на топлина со плоча со голема ефикасност, достапен со асортиманот RS4
 • Поголем капацитет до 100 kW!
 • Достапно со широк асортиман стандардни вградени функции
 • Лесен избор преку софтверот: rooftop.daikin.eu

Стандардни вградени функции на сите единици

190 kW

Зголемен опсег на капацитет до 190 kW!

 • Поголема флексибилност за да се задоволат поголеми проекти со помала зафатнина

Компресори со инвертор

 • Голема сезонска ефикасност низ целата година
 • Достапни модели до 120 kW

Панели од 25mm со двојна облога

 • Овозможуваат долготрајност и добра термичка и звучна изолација

Екран на допир во боја

 • Интуитивен
 • Подобра визуелизација на параметрите на единицата
Touch display with colours
Daikin Intelligent Touch Manager

Вградена поврзливост

 • Директно вградување во интелигентниот управувач на допир на Daikin BMS (преку протоколот BACNET)
 • Лесно вградување во BMS-системи од трето лице преку етернет-порта (BACnet TCP/IP и Modbus TCP/IP) или порта со 3 кабли (Modbus преку RS485)

4 линии за да одговараат на вашите потреби

UATYA-BBAY1

Rooftop heating ventilation illustration

Голема флексибилност при инсталација и лесно сервисирање

 • Концепт „приклучи-и-пушти“ за лесна инсталација
 • Голема ефикасност
 • Променливо враќање и довод на воздух
 • Директно интегрирање со BMS на Daikin или на трето лице
 • Фабрички наполнето разладно средство

UATYA-BFC2Y1

Rooftop heating ventilation illustration with fresh air

Верзија со 2 регулатора, со вградено решение за свеж воздух

 • Слободно ладење со свеж воздух до 100%
 • Подобрен квалитет на воздухот
 • Заштеда на енергија со свеж надворешен воздух за ладење на објектот
 • Ги опфаќа сите функции на основниот модел

UATYA-BFC3Y1

Rooftop heating ventilation illustration with fresh air and extraction

Верзија со 3 регулатора, со вградено решение за свеж воздух и вадење на воздухот

 • Вградениот регулатор за вадење на воздухот спречува преголем притисок
 • Термодинамичко враќање топлина, враќање изгубена топлина
 • Ги опфаќа сите функции на моделот FC2

UATYA-BRS4*

Rooftop heating ventilation illustration with fresh air, extraction plate heat recovery

Верзија со 4 регулатора, со вградено решение за свеж воздух, вадење на воздухот и враќање топлина

 • Разменувач на топлина со плоча со голема ефикасност, што враќа вишок топлина
 • Бајпас-регулатор за размена на топлина со плоча или слободно ладење
 • Ги опфаќа сите функции на моделот FC3
 • Достапно само како модел по нарачка
bg-image

Софтвер за избирање кровна единица

 • Пристап преку прелистувач или облак до вашите проекти од секаде,...
 • Платформа (Windows, Mac,...) и хардвер (лаптоп, десктоп, таблет) независно
 • Без потреба од локална инсталација или ажурирања

Дознајте повеќе