Skip to main content

Решенија за ладење на лаборатории и дата центри

Достојни и енергетски ефикасни решенија за ладење што одговараат на вашите потреби за мали и големи телекомуникациски засолништа, серверски соби и лаборатории.

Постојано ладење infographic

Постојано ладење

Техничкото ладење не е работа од 9:00 до 17:00. Податочните центри и серверските соби имаат потреба од контрола на климата 24/7 при сите услови. Нашите системи се дизајнирани да го зголемат времето на работење при секакви услови и температури од -15°C до 50°C.

Зголемување на времето на работа на вашата опрема

Во случај опремата да откаже, резервната единица треба да преземе. Преземањето се одвива автоматски и веднаш се испраќа предупредување за итна поправка. Никогаш нема да се грижите за ненадејно исклучување на системот.

Зголемување на времето на работа на вашата опрема

Моќта на обновливите извори

Ладењето податочен центар има потреба од поголема потрошувачка на енергија во споредба со ладењето на други типови на простории. Нашите инфраструктурни решенија за ладење се создадени да овозможат ефикасност преку целата година и да ги намалат вашите годишни работни трошоци.

Режим за слободно ладење

Режим за слободно ладење

Режимот за слободно ладење ја намалува потрошувачката на енергија со помош на ладен надворешен воздух за време на зимските месеци. Ова им овозможува на компресорите за ладење со разладно средство да се исклучат или да работат со значително намален капацитет, со што се намалуваат трошоците.

Уникатна технологија на враќање топлина

Нашата уникатна технологија за враќање топлина ја користи топлината што се создава за време на процесот на ладење за да овозможи удобно греење или топла вода за канцеларии, бањи и други делови од објектот.

Ротирање на работата

Ротирање на работата

Ротирањето на работата доаѓа како стандардна опрема со нашиот далечински управувач Sky Air. После поставени временски периоди, активната единица оди во режим на мирување, а единицата што е веќе во мирување ја презема работата. Оваа функција го зголемува животниот век на секој систем и ја зголемува ефикасноста.

Инфраструктурно ладење за сите потреби и типови на објекти

Sky air податочен центар

Sky Air

 • Исплатлив систем за ладење со високи перформанси
 • Идеални за мали податочни центри и телекомуникациски засолништа
 • Ротирање на работата и резервно работење во стандардната контрола
 • Одделни контроли за секоја единица
 • Уникатен засилен капацитет на внатрешна единица
 • Технологија врз основа на разладно средство
Чилери податочен центар

Разладувачи

 • Ги задоволува сите ваши потреби за климатизација
 • Идеален за средни и големи податочни центри
 • Централно управуван систем за прецизна контрола на влажноста и температурата
 • Режим за слободно ладење
 • Уникатна функција за брзо престартување
 • Технологија базирана на вода

Централизирана контрола

Вградете ја единицата за индустриско ладење во вашиот систем за управување со објектот (BMS). Овозможуваме разни начини за вградување на интерфејсот за најдобрите четири протоколи за BMS, за да можете да управувате со целиот објект преку централизирана контрола.

modbus-интерфејс

Modbus-интерфејс

Вградете ги сите единици на Daikin во системот за управување со вашиот објект преку протоколот Modbus.

knx-интерфејс

KNX-интерфејс

Вградете ги единиците Split, Sky Air и VRV со автоматизацијата на вашиот дом или со системот за управување со вашиот објект преку протоколот KNX.

BACnet-интерфејс

Вградете VRV, разладувачи и клима комори во вашиот систем за управување со објектот преки протоколот BACnet.

LonWorks-интерфејс

Вградете ги единиците VRV и разладувачите со вашиот систем за управување со објектот преку протоколот LonWorks.

Дознајте повеќе