Skip to main content

Решенија за ладење на индустриски процеси со високи перформанси

Системите за индустриско ладење на Daikin се создадени за да ги задоволат потребните услови за широк спектар на индустриски намени.

Имајте придобивка од нашата политика на производство без дефекти
Имајте придобивка од нашата политика на производство без дефекти

Имајте придобивка од нашата политика на производство без дефекти

Кога имате производствена фабрика или објект во кој се наоѓа голем инвентар, од витално значење за вашиот бизнис е системот за климатизација да работи беспрекорно во секое време.

 • Нашата политика на производство без дефекти значи дека постојано ја тестираме секоја единица за време на производството, за да се увериме дека ќе работи совршено во годините што доаѓаат
 • Пред склопување на единицата, го тестираме секој дел за да провериме дали ги задоволува нашите стандарди за квалитет
 • Ги користиме само деловите со најдобар квалитет и повеќето од нив се произведени за сопствени цели
Намалете ја емисијата на издувни гасови
Намалете ја емисијата на издувни гасови

Намалете ја емисијата на издувни гасови

Нашите енергетски ефикасни технологии ќе ви помогнат да ја намалите емисијата на јаглеродни гасови и да ги намалите трошоците.

 • Нашата препознатлива инвертор-технологија ја зголемува енергетската ефикасност за до 30%
 • Процесот на враќање топлина повторно ја користи топлината произведена за време на процесот на ладење за да ги згрее канцелариите и другите простории
 • Мисијата на Daikin е да истражува и развива иновативни еколошки решенија за објектите
Врвна иновација
Врвна иновација

Врвна иновација

Нашите центри за развивање производи за сопствени цели и внатрешното производство на делови гарантираат најдобар квалитет на системи за индустриско ладење на пазарот.

 • Инженерите на Daikin се посветени во производството на нови продукти и технологии
 • Веднаш реагираме на промените во правниот систем затоа што ги развиваме производите за сопствени цели
 • Производството на наши сопствени компресори значи дека можеме да го гарантираме нивниот висок квалитет

Работиме со вас

Daikin е вистински партнер кога станува збор за дизајнирање решенија за индустриско ладење за ваши потреби. Советниците и инсталаторите на Daikin работат со вас на лице место за да развијат конкретно решение за вашиот објект врз основа на вашите потреби, барања, локација, градежни услови и др. Било да барате решение од типот приклучи-и-пушти, или нешто кориснички прилагодено, ги имаме ресурсите за да ги овозможиме и двете.

Од мали винарски визби до големи индустриски магацини

Без разлика дали проектот е голем или мал, нудиме решенија за индустриско ладење што ќе одговараат на вашите потреби.

 • Агрикултура

  Зголемете ја жетвата и зголемете го складот за овошје и зеленчук со контролирање на секоја променлива на климатизацијата во стаклената градина.

 • Податочни центри

  Овозможете вашата IT-опрема да работи беспрекорно со решенијата за ладење на Daikin што се направени да задоволат големи количества создадена топлина.

 • Реонско ладење

  Зголемете ја ефикасноста и намалете ја потрошувачката на енергија низ сите објекти од вашата заедница и или реон.

 • Обработка и складирање храна

  Достојното индустриско ладење овозможува стабилни температури при производство, транспорт и складирање на храната.

 • Производство

  Овозможете беспрекорна работа со клима коморите и единиците за просторно ладење и ладење на прехранбени производи на Daikin.

 • Морнарица

  Нашите компактни модели, конструирани со антикорозивни материјали, се дизајнирани да издржат на условите на отворено море.

 • Петрохемиска индустрија

  Нашите технологии за контрола на температура ги прават петрохемиските фабрики безбедни и удобни, при што ја зголемуваат и ефикасноста.

 • Фармацевтска индустрија

  Избегнете контаминација во околините со висока контрола со нашите технологии за индустриско ладење и за контрола на влажност.

 • Магацини

  Заштитете го инвентарот и намалете ги сметките за струја со решенијата за греење, ладење и вентилација на Daikin.

 • Винарски визби

  Со решенијата на Daikin за климатизација, гарантираме оптимални термални услови при секоја фаза од процесот на правење вино.

bg-image

Инфраструктурно ладење за податочни центри

За да може вашата IT-опрема да работи беспрекорно, нудиме достојни решенија за ладење, што се дизајнирани да ја задоволат големата количина на топлина што се создава во податочните центри и технолошките средишта.

Дознајте повеќе