Skip to main content

Клима комори

Од вентилација за враќање топлина со средна големина до големи клима комори, гарантираме оптимални услови на климатизацијата со свежа, здрава и удобна околина за објекти од сите големини и за различни намени.

Воздушната вентилација е важна за вашиот објект

Поголемиот број на дизајни за енергетски ефикасни објекти ја зголемува и потребата за системи за вентилација. Енергетски ефикасните објекти имаат потреба од подобра изолација за да ја намалат загубата на енергија при греење и ладење. Ова значи дека внатрешниот воздух останува во објектот и е непроветрен. Непроветрениот воздух во објектите го зголемува ризикот од алергии, непријатни мириси, кондензација, влага и др.

Енергетска ефикасност
Енергетска ефикасност

Клима коморите на Daikin се создадени со водечки технологии и компоненти за да се зголеми нивната енергетска ефикасност и да се намали вкупната потрошувачка за поседување и емисијата на јаглеродни гасови.

 • Технологијата на враќање топлина враќа до 90% од топлината
 • Моторот со врвна ефикасност ја намалува потрошувачката на енергија
 • Вентилаторот со голема ефикасност ја зголемува ефикасноста во споредба со стандардните вентилатори
 • Ефикасната контролна логика ви овозможува да управувате со објектот и со потрошувачката на енергија
Печатница
Печатница

Изберете клима комора од нашиот асортиман на стандардни класи или уредете врвно решение што ќе одговара на објектот и на вашите потреби. Без дополнителни трошоци можете да ја прилагодите големината на единицата до сантиметар, за да одговара совршено на просторот што го имате.

Daikin Удобност
Daikin Удобност

Системите за вентилација внатре носат свеж воздух однадвор, го отстрануваат непроветрениот воздух и ги балансираат нивоата на влажност. Овие работи се важни за одржување удобна и здрава околина во објектот.

Пакет на Daikin за свеж воздух

Пакет на Daikin за свеж воздух

Системите за вентилација на Daikin може да се вградат во комплетно решение за целиот објект. Со нашата уникатна DX-конекција, клима комората може да ја поврзете со секоја кондензирачка единица на Daikin со инвертор за VRV или ERQ. Вградениот експанзионен вентил и контролната кутија го прават ова вистинско решение на принципот приклучи и пушти. Без потреба од дополнителни конфигурации и без дополнителен дизајн од страна на инсталаторот, можете да ги изберете идеалните поставки како кај секој друг уред за вентилација.

Алатка за брзо избирање клима комора

Користете го софтверот за избирање клима комора за да го видите решението за клима комора, уредено по ваша желба, што одговара на вашите потреби и локација.

 • Значително го скратува времето за избирање со новиот интерфејс на софтверот
 • Претходно поставените параметри, што се достапни во програмата за поставување, го прават многу компетитивно решение
 • Интелигентното софтверско јадро прави висококвалитетни селекции

Нашите најпопуларни единици за вентилација и клима комори

 • D-клима комора Modular L

  • Ново денцетрализирано решение за свеж воздух
  • Целосно опремена единица со концептот „приклучи-и-пушти“
  • Пространо покривање со проток на воздух
  • Најдобар избора кога е потребна компактноста
  • Висока ефикасност при враќање термална топлина
 • D-AHU Professional

  • Професионални, претходно конфигурирани големини
  • Прилагодени според вашиот распоред, до сантиметар
 • D-клима комора Modular R

  • Претходно конфигурирани големини
  • Концепт приклучи-и-пушти
  • Термално тркало
  • Компактен дизајн
 • D-клима комора Modular P

  • Претходно конфигурирани големини
  • Концепт приклучи-и-пушти
  • EC-технологија за вентилатор
  • Разменувач на топлина со алуминиумска плоча за спротивен проток, со голема ефикасност
  • Компактен дизајн
 • D-клима комора Modular T

  D-клима комора Modular T

  • Идеално решение за децентрализирана вентилација со многу ефикасен разменувач на топлина со плоча за спротивен проток и ниска потрошувачка на енергија.
  • Во согласност со ErP 2018
  • Разменувач на топлина со плоча за спротивен проток со премиум квалитет, што враќа до 93% од термалната енергија
  • Компактна единица, широка само 550 mm (околу 800 m³/h) до 890 mm (околу 3900 m3/h). Сите големини минуваат низ стандардни врати
  • Намалена потрошувачка на струја благодарение на EC-вентилаторите со инвертор

   

Дознајте повеќе