Daikin чилери

Чилери

Нашите чилери се создадени со врвни технологии за да овозможат достоен енергетски ефикасен процес и удобно ладење и греење.

Енергетски ефикасен чилер

Енергетски ефикасна

Чилерите на Daikin користат напредна топлотна пумпа и технологија со инвертор и дополнително враќање топлина за да ја оптимизираат работата на единицата и да управуваат со потрошувачката на енергија, работните трошоци и да ја намалат емисијата на јаглеродни гасови.

Технологијата на топлотна пумпа користи обновливи извори на енергија за да зачува енергија и за да ги намали трошоците. Технологијата со инвертор овозможува единицата да работи со делумен капацитет, со што се намалува потрошувачката на енергија, работните трошоци и емисијата на CO2 за до 25%.

Направени за вас

Со повеќе од 150 различни опции, како на пример, дополнителни пумпи, системи со звучна изолација, опции за транспорт, враќање топлина, брзо престартување и друго, лесно можете да го прилагодите чилерот за вашите намени, околина и потреби. Секогаш соработуваме со вас за да ви овозможиме решение што ги задоволува вашите барања.

Лизгање на мраз
Достојноста на Daikin

Целосна достојност

Со нашата политика на производство без дефекти, сите наши единици се фабрички тестирани за да се загарантира работа со најголем квалитет. Секој дел на единицата е внимателно направен за да издржи и при најсериозни ситуации.

Уникатни технологии

Секоја единица на Daikin е создадена со најновите технологии. Затоа што сè развиваме внатре во компанијата, можеме постојано да ги подобруваме нашите производи и технологии, како на пример, навојниот компресор со инвертор на Daikin и нашите технологии за топлотен разменувач и кондензирачки калем.

Кондензатори на Daikin

Чилери со воздушно ладење

Чилер со воздушно ладење
 • Идеални за мали, средни и големи примени
 • Надворешна инсталација
 • Енергетски ефикасна
 • Изберете само ладење или топлотна пумпа
 • Изберете единици опремени со технологијата со инвертор
 • Изберете помеѓу компресорите swing, scroll или screw

Чилери со водено ладење

Чилер со водено ладење
 • Идеални за средни и големи примени
 • Внатрешна инсталација
 • Голема енергетска ефикасност
 • Изберете само ладење или само ладење/греење
 • Изберете единици опремени со технологијата со инвертор
 • Изберете помеѓу компресорите scroll, screw или центрифугален
Bluevolution_logo_small.png

Серија чилери и топлински пумпи

Нова генерација чилери со воздушно ладење со scroll-компресор
со еколошкото разладно средство R-32 .​

EWAT-B
Повеќе наменска единица EWYD-4Z воздух-вода

Повеќе наменска единица EWYD-4Z воздух-вода

Решение со систем со 4 цевки со целосна технологија со инвертор за независно и истворемено ладење и греење преку целата година

Серија DZ-чилери

Центрифугален чилер со инвертор со водено ладење без масло што користи голем број напредни технолошки функции што се уникатни на пазарот.

DZ_chiller.jpg

Софтвер за избирање чилер

Користете го софтверот за избирање чилер за да го видите решението за чилер, уреден по ваша желба, што одговара на вашите потреби и локација.

 • Брзо креирајте нови проекти, отворете и менувајте постоечки проекти или едноставно користете ја опцијата за брз избор
 • Печатете или преземете извештаи за техничка поддршка во неколку формати
 • Пристапете кон алатката од секаде преку било кој уред
Софтвер за избирање чилер
Далечинско надгледување

Далечинско надгледување и управување системи од чилери и клима комори на Daikin

Користење на далечинското надгледување на Daikinпри оптимални употреба и трошоци за време на целиот работен век на системот додека се зголемува ефикасноста и достојноста.

Системски контроли

iCM интелигентен управувач со чилер за простории со системи од чилери

Оптимизирајте ги перформансите и подобрете ја достојноста на просторијата со систем со чилери со фабрички дизајнираната системска контрола.

iCM ви помага да ги намалите трошоците за енергија и да го зголемите работниот век на вашата опрема.

Услуга Daikin Rental - чилери

Услуга Daikin Rental – чилери

 • Решенија за итно ладење
 • Резервно ладење за критични намени и процеси
 • Ладење при планирани исклучувања и прекини на струја
 • Решенија за различни потреби од ладење и специјални настани

Дознајте повеќе