Рамна касетна единица на Daikin

Касетна единица

Спој од победнички дизајн и инженерска совршеност.

Дизајн на рамна касетна единица на Daikin

Уникатен, победнички дизајн

Дизајниран во Европа за Европа, нашата рамна касетна единица се вклопува беспрекорно во стандардни архитектонски тавански плочи. Нејзиниот тенок дизајн се издвојува само 8mm од таванот и ја има добиено наградата Universal Design Award во 2014 година и наградата German Design Award Special во 2016 година. Достапна во бела или сребрена боја, дискретниот дизајн на рамната касетна единица е идеален за секој ентериер.

Создадена за ефикасност и удобност

fullyflatcassette-detailsensor-710x460.png

Интелигентни сензори

Интелигентните сензори, како дополнителна опција, содржат сензор за присуство за да забележат и да го пренасочат воздухот настрана од луѓе за да ги елиминира ладните провеви. Системот автоматски се вклучува на режим за заштеда на енергија или се исклучува кога ќе забележи празна соба. Дополнителниот поден сензор се грижи температурата да остане постојана од подот до таванот.

рамна касетна единица индивидуална контрола на капак

Индивидуална контрола на капак

Со далечински управуваните прилагодливи воздушни издувни капаци може да создадете шеми на протокот на воздух за инсталација во ќошови, до ѕидови или во простории со неправилна форма. Оваа функција е корисна особено кога го преуредувате ентериерот, затоа што можете да го пренасочите протокот на воздух без да ја преместувате единицата.

рамна касетна единица тивко работење

Тивко работење

Со само 25dBA, нашата рамна касетна единица е моментално најтивката единица на комерцијалниот пазар.

Слични производи

Дознајте повеќе