Conveni-pack

Conveni-Pack

Conveni-Pack комбинира разладување и удобно ладење и греење во еден компактен систем што ви овозможува ефикасно да ја греете продавницата со топлината вратена од местото што се разладува.

Conveni pack

Ваше целосно решение

Нашиот Conveni-Pack е уникатно целосно решение што комбинира разладување со амбиентално ладење и греење во еден систем. Исто така, Conveni-Pack може да го поврзете со воздушните завеси Biddle и внатрешните единици на Daikin.

Енергетска ефикасност

Создаден со нашата препознатлива технолгија VRV и иновативната технологија со враќање топлина, Daikin Conveni-Pack може да ја намали потрошувачката на енергија за до 50%. Единицата враќа до 100% од топлината одделена од отворените фрижидери и испарувачите и ја користи за да ја згрее продавницата или канцеларијата без дополнителни трошоци.

технологија на враќање топлина
Conveni Pack е дизајниран да ги задоволи потребите на вашиот објект

Дизајниран да го задоволи вашиот објект

Со својот компактен и модуларен дизајн, Conveni-Pack се инсталира лесно. Неговата зафатнина е за до 60% помала од стандардните системи и е идеален за мали до средни објекти каде што просторот е ограничен, затоа што е потребна само една надворешна единица.

Добитник на меѓународни награди

Уште од воведувањето во употреба, Conveni-Pack е признат како иновативен и отпорен на влијанието од околината, поради што е и добитник на следните награди

  • Добитник на наградата за екологија за 2014 година од Институтот за разладни системи (IRI)
  • Добитник на наградата за најдобар продажен производ за 2014 година од списанието Handelsjournal, Германија
  • Трофеј за иновација изложбата Equipmag 2008 година во Франција
  • Награда за поттик Министерство за екологија на Германија 2007 година
  • Еколошки производ на годината во Обединетото Кралство Награди од индустријата за ладење 2006 година
награди conveni pack
Постојано под контрола

Постојано под контрола

Изберете помеѓу контрола на лице место, преку интернет или далечинско управување за да ја оптимизирате работата и потрошувачката на енергија на единицата. Вградените алатки за дијагноза и функцијата за проверка на работата го олеснуваат одржувањето и овозможуваат достојна работа во секое време. Our unique интерфејс Modbus на Daikin може да го поврзе Conveni-Pack со систем за управување со објект со систем за надгледување на температурата од трето лице.