Skip to main content

Уникатна технологија со автоматско чистење

Редовното автоматско чистење филтер овозможува помали трошоци за работа и подобрен квалитет на внатрешниот воздух.​

продавачка во продавница ја празни кутијата за прав на филтерот на наизменична струја со црево од правосмукалка

Затнати филтри со прав го тераат системот да работи понапорно, при што се предизвикува:

  • неудобност кај присутните во објектот, затоа што помалку топлина се внесува во воздухот и може да се рашират непријатни мириси
  • Постепено намалување на ефикасноста на системот
  • Намалени проток на воздух и површина на разменувачот на топлина, т.е. намален капацитет
  • Достојноста на системот е нарушена, поради што има потреба од повеќе одржување на терен

Нашата касетна единица со дување во сите насоки и скриените тавански единици содржат филтер со автоматско чистење како дополнителна опција. Дизајнирани се да за да бидат подостојни и да заштедат повеќе енергија до 20 % во споредба со рачното чистење, да овозможат поголема удобност и подобар квалитет на воздухот за присутните во објектот.

bg-image
Илустрација на опрема за филтер со автоматско чистење на Daikin за скриена таванска единица за климатизација

Како работи?

Опцијата за филтер со автоматско чистење содржи четка, којашто го заробува и собира правот во кутија за време на програмираниот циклус за чистење.

Кога кутијата за прав е скоро полна, можете брзо и лесно да ја исчистите со правосмукалка, со што ќе овозможите помалку одржување и нема да ги вознемирувате присутните во објектот.

Автоматско чистење за
скриени тавански единици

Дизајнирана да овозможи голема разновидност за да се задоволат потребите при разни намени, опремата за филтер со автоматско чистење содржи многу долго црево за поврзување од 1,7 m за да овозможи флексибилно поставување на отворот за вшмукување во плакари или други скриени места.

Автоматско чистење за касетната единица за дување во сите насоки

Панели со автоматско чистење на Daikin, достапни во бела и црна боја.

  • Уникатна касетна-единица со автоматско чистење, пошироки капаци и дополнителни интелигентни сензори
  • Панели со поситна мрежа за места со прав(на пр., книжари или бутици)