Skip to main content

VRV 5

Создаден за поддршка на декарбонизацијата на комерцијалните објекти

Имаме мисија

VRV 5 - Олеснета декарбонизација на објектите

Суштината на нашето постоење е да создадеме безбедна, здрава и удобна околина во објектот преку врвна технологија.

Посветени сме да го елиминираме испуштањето CO2 целосно до крајот на 2050 година, па затоа работиме со нашите партнери и клиенти за да создадеме свет со поздрав внатрешен воздух и помало влијание врз околината.

Придружете ни се во создавањето стабилно наследство.

Послабо влијание врз околината, подобри перформанси и максимална флексибилност

Stretch hero

Флексибилна технологија со топлинска пумпа што одговара на секој објект, секаде

 • Извонреден капацитет на надворешни единици од 12,1 до 87,5 kW
 • Големи должини на цевките до вкупно 1000 m
 • Тивка операција преку 5 степени со ниско ниво на бучава и звучен притисок до 39 dB(A)

Значително ја намалува емисијата на CO2 на вашиот објект

 • Зголемување на работната ефикасност при реални услови со ηs,c до 298,3 %
 • Посебно создаден за разладното средство R-32 со низок потенцијал за глобално затоплување и го намалува влијанието врз глобалното затоплување на разладното средство за 71 % во споредба со R-410A
 • Разладно средство со една компонента, едноставно за повторна употреба и рециклирање
Одржливост
Shirudo hero

Технологијата Shîrudo ви овозможува спокојство

 • Лесен дизајн и инсталација на системите R-32 VRV без дополнителни истражувања или опрема на лице место
 • Ги опфаќа сите контролни мерки за разладно средство и овозможува најфлексибилен дизајн и брза инсталација
 • Сертификат CB од трето лице според најновиот стандард за производи: IEC60335-2-40

Најопширно портфолио со R-32 за да одговара на секоја примена

 • 11 модели на внатрешни единици во 96 верзии што одговараат на секој тип просторија
 • Решенија за вентилација на принципот „Приклучи и пушти“ од 150 до 140.000 m³/h за да се овозможи пријатна околина
 • Широк асортиман на интуитивни опции за контрола поставени на облак-платформи што овозможуваат стабилна потрошувачка на енергија и напреден преглед
Имаме мисија
Лого Breeam

Широка мрежа од експерти со специјалистички совети

 • Подобрете го резултатот за BREAAM/LEAD преку експертска поддршка, од дизајн до изведба Дознајте повеќе
 • Нашиот софтвер за поддршка преку интернет со визуелна 2Д-мапа овозможува полесен дизајн и сообразност со стандардите за производи Пристапете кон Xpress сега

Кон почеток

Нашиот асортиман од надворешни единици VRV 5

 • VRV 5

  Систем за враќање топлина VRV 5

  • Значително ја намалува емисијата на CO2 на вашиот објект
  • Многу ефективен дизајн за враќање топлина со 3 цевки
  • Истовремено ладење и греење за максимална удобност
  • Најголем асортиман на внатрешни единици со R-32 на пазарот
  • Целосно редизајнирани BSSV-кутии
 • Топлинска пумпа VRV 5

  • Значително ја намалува емисијата на CO2 на вашиот објект
  • Флексибилна технологија со топлинска пумпа што одговара на секој објект, секаде
  • Најголем асортиман на внатрешни единици со R-32 на пазарот
 • Серија VRV 5 S

  Серија VRV 5 S

  • Значително ја намалува емисијата на CO2 на вашиот објект
  • Врвна одржливост низ работниот век, благодарение на водечката сезонска ефикасност на пазарот
  • Асортиман ниски единици со еден вентилатор
  • Специјално дизајнирани внатрешни единици за R32, со што се овозможува ниско ниво на бучава и максимална ефикасност

Зошто нашите купувачи ја избраа VRV 5?

bg-image

Arteparc

Употреба на VRV 5 за помала емисија на јаглерод на деловниот комплекс Arteparc, награден со одличната назнака HQE.

bg-image

Повеќе намени

„VRV 5 беше лесен избор: технолошка супериорност, поголема енергетска ефикасност и еколошка одржливост“ Дознајте зошто купувачот и инсталатерот избраа VRV 5!

Извори

Потенцијал за глобално затоплување

Предности на R-32

Разладното средство R-32 има понизок потенцијал на глобално затоплување и поголема ефикасност во споредба со R-410A, со што претставува најефективно одржливо решение за системите VRF.

 • Понизок потенцијал за глобално затоплување (GWP): само 1/3 од R-410A
 • Помалку полнење со разладно средство: 15% помалку во споредба R-410A
 • Повисока енергетска ефикасност и значајно намалено индиректно влијание на еквивалентот на CO2
 • Разладно средство со една компонента, едноставно за употреба и рециклирање.
 • Намалување за 71 % на потенцијалот за глобално затоплување на разладното средство
Предности на VRV

Предности на VRV

Системите VRV им нудат на комерцијалните објекти максимална флексибилност и спокојство благодарение на придобивките што ги нудат системите за директна експанзија (DX):

 • Побрза реакција: Брзото приспособување кон условите за полнење помага да се спречи прегревање
 • Голема ефикасност: Потребни се само 2 чекора за пренос на енергија (од воздухот до разладното средство и од разладното средство до воздухот)
 • Брза и лесна инсталација: Компактно решение без потреба од доставување опрема на самото место (мерачи, пумпи, вентили итн.)
 • Помала зафатнина: Сите компоненти се вградени, а цевките за разладното средство се компактни.