Daikin Bluevolution

Bluevolution од Daikin

Откријте го нашиот асортиман на производи од идната генерација што го користат разладното средство R-32 и значително намалете го вашето влијание врз околината.

Мало влијание врз околината

Daikin е првата компанија во светот што пушти во продажба топлотни пумпи и климатизери опремени со разладното средство R-32. Со низок потенцијал за глобално затоплување (GWP), разладното средство R-32 има еднаква моќност со останатите разладни средства, но постигнува поголема енергетска ефикасност и помала емисија на CO2. Ова е така поради фактот дека R-32 користи помала количина на разладно средство во споредба со R-410A. Лесно за враќање и повторна употреба, R-32 е совршеното решение за достигнување на целите на европската регулатива за F-гас.

bluevolution_energyefficient_710x460.jpg

Иновативно решение за климатизација, создадено за вашите потреби за греење и ладење

A+++-small.png

Енергетска ефикасност

Со разладното средство R-32, користите сезонска ефикасност до A+++ и при греење и при ладење.

bluevolution_tab2_responsive.jpg

Максимална удобност

Осетете голема удобност со нашиот интелигентен проток на воздух без провеви и со нечујното работење.

bluevolution_tab3_responsive.jpg

Паметна контрола

Контролирајте го системот за климатизација од секаде со нашата апликација Daikin или со интелигентен управувач преку таблет.

Највисоката енергетска ефикасност

 • Енергетски најефикасното решение со слабо влијание врз околината
 • Единици напојувани од 80% обновлива енергија од воздухот и 20% од струја
 • Технологијата со инвертор дополнително ја зголемува заштедата на енергија за до 30%
 • Интелигентниот сензор и енергетски ефикасните поставки ја намалуваат преголемата потрошувачка

Нашите најпопурални Bluevolution-решенија

bluevolution_ururusarara_710x460.jpg

Ururu Sarara

 • Идеална за станбени простории
 • Овозможува греење, ладење, развлажнување, сушење, вентилација и прочистување на воздухот
 • Високоѕидна единица
 • Ознака за енергетска ефикасност A+++
 • Висококвалитетно решение за контрола на климатизацијата
FTXA-AS_right_product-pictures.jpg

Stylish

 • Победнички дизајн достапен во 3 бои: компактен и функционален дизајн што одговара на секој ентериер
 • Со Stylish може да управувате преку паметниот телефон или преку далечински управувач со инфрацрвена светлина
 • Употреба на сопствени технологии за да се овозможат најдобри перформанси и достојно работење
bluevolution_emura_710x460.jpg

Daikin Emura

 • Идеална за станбени простории
 • Овозможува греење, ладење и прочистување на воздухот
 • Високоѕидна единица
 • Ознака за енергетска ефикасност A+++
 • Меѓународно признаена за својот дизајн
bluevolution_FTXMM_710x460.jpg

Perfera

 • Идеална за станбени простории
 • Овозможува греење, ладење и прочистување на воздухот
 • Со високоѕидна монтажа
 • Ознака за енергетска ефикасност A+++ -Дизајнирано во Европа за Европа
sensira-product-shot.jpg

Sensira

 • Ефикасност до A++
 • Револуционерно разладно средство R-32
 • Заштеда на енергија, помал ризик од расипување на единицата и потивко работење
 • Може да се управува со помош на Daikin Online Controller
headeroptimizedheating.jpg

Optimised Heating 4

 • Големи капацитети на греење, создадени за поладна клима
 • Рејтинг на енергетска ефикасност до A+++
 • Достојни и лесни за контролирање
 • Нова паметна камин-функција
 • Брз и лесен процес на инсталација
sky_air_daikinattheheart_710x460.jpg

Серија Sky Air A

 • Идеална за мали комерцијални простории
 • Овозможува најмало влијание врз околината
 • Ознака за енергетска ефикасност A++
RXYSA-AV1_AY1-1.jpg

Серија VRV 5 S

 • Помала емисија на CO2 и најдобра флексибилност на пазарот
 • Врвна одржливост низ работниот век, благодарение на водечката сезонска ефикасност на пазарот
 • Асортиман ниски единици со еден вентилатор
 • Специјално дизајнирани внатрешни единици за R32, со што се овозможува ниско ниво на бучава и максимална ефикасност
EWAT-B_header.jpg

Серијата чилери EWAT-B

 • Прв чилер со воздушно ладење со еколошко R-32
 • Врвна ефикасност во класата
 • Широк опсег на капацитет
 • Опширен список со опции

Идеална за надградба на системот

Асортиманот Bluevolution е исплатливо решение за нови објекти и идеална замена за старите и помалку ефикасни системи, затоа што ја користи постоечката цевна инсталација и инсталацијата за струја, а поради тоа не треба да се кршат ѕидовите.

Bluevolution за секој тип на објект

Без разлика дали поседувате дом или продавница или сте управник на хотел, асортиманот Bluevolution на Daikin ќе ги задоволи вашите потреби за греење и ладење. Изберете го типот на објект за да го започнете проектот со нас.

Дознајте повеќе