Единица со високоѕидна монтажа Daikin Emura

Здраво, јас сум Daikin Emura

Daikin Emura има пријатен изглед и се стреми да ги освои луѓето – особено со удобноста и атмосферата што ги нуди – за да го подобри секојдневниот живот.

FTXJ-AW_detail_left2.jpg

ЌЕ ВЕ ЛАДАМ
ПРЕКУ ЛЕТО
И ЌЕ ВЕ ГРЕЈАМ
ПРЕКУ ЗИМА__

Daikin Emura, икона за
современа климатизација

Screenshot 2022-01-21 at 10.24.51.png

Топлинската пумпа за ладење и греење Daikin Emura, што работи на принципот воздух-воздух, содржи високоѕидна внатрешна единица, далечински управувач и надворешна единица. Секој дел ја следи филозофијата за дизајн на Daikin.

Оваа 3. генерација на Daikin Emura има одличен дизајн со нежни засенчени линии, дополнителни паметни функции и нуди подобро искуство за корисникот – со што уште повеќе ги задоволува барањата на корисниците за естетика и техничките стандарди во Европа.

Прекрасен дизајн

Одлучете се за одличен дизајн што одговара на вашиот ентериер

Максимална удобност

Поминувајте го времето во атмосфера создадена за вашиот животен стил

Паметна контрола

Контролирајте ја атмосферата од секое место, во секое време

Енергетска ефикасност

Намалете го влијанието врз околината и заштедете енергија


FTXJ-AW_detail_left2.jpg

ДИЗАЈНИРАНА

ЗА ДА БИДЕ
ПРИЈАТНА ЗА ОЧИТЕ__

Барате климатизација што претставува спој од најдобрите перформанси и дизајн? Daikin Emura е решение за климатизација со совршена рамнотежа меѓу изгледот и функционалноста. Целосно дизајнирана и создадена во нашата компанија. Прекрасен и интелигентен дизајн што одговара на вашиот ентериер: врвна, лесно достапна и добитник на наградата за дизајн iF и наградата за дизајн Red Dot 2022. Дури и ѕидовите се гордеат со Daikin Emura!

Reddot+IF-logo stacked.png
DAI_TeaserVisual_Wit.jpg

Закривени линии

Вообичаено, климатизерите имаат прави линии. Daikin Emura е поинаква. Благодарение на закривените преден и заден панел, внатрешната единица се одликува со уникатна 3D-форма. Закривените линии се однесуваат на хармонизираниот воздух и претставуваат пријатен детаљ во ентериерот.

FTXJ-AS_open.jpg

Емоцијата на движење

Движењето на панелот е уникатно за единиците дизајнирани од Daikin. Што е толку посебно околу движењето на панелот на климатизерот Daikin Emura? Се поместува нанапред, се накосува под мал агол и создава нова динамика и различни засенчени линии при оперативен режим. Косината дава реален изглед на движењето на панелот.

FTXJ-AW_daikin-eye_1.jpg

Пријатни засенчени линии

Закривениот панел на внатрешната единица создава сенки што го оживуваат изгледот на Daikin Emura, а надворешната топлинска пумпа користи сенка за да го скрие вентилаторот што врти.

FTXJ-AW_daikin-eye_2.jpg

Формата одговара на функционалноста

Покрај закривените линии и привлечниот визуелен ефект, движењето на панелот на климатизерот Daikin Emura ја подобрува и распределбата на воздухот низ просторијата. Па затоа добро познатата фраза „формата одговара на функционалноста“ заслужено важи и за Daikin Emura. Секој детаљ од дизајнот е добро обмислен.

FTXJ-AW_02_001.jpg

Тенок дизајн

Сакате да го искористите просторот во вашиот дом најдобро што може и не сакате климатизерот да привлекува внимание? Daikin Emura е широка само 90 cm. А поради својот дизајн, единицата изгледа уште помала.

Достапна во 3 бои

Packshot 03.jpg
DAIKIN EMURA FTXJ-AW МАТНА БЕЛА
Packshot 02.jpg
DAIKIN EMURA FTXJ-AS СРЕБРЕНА
Packshot 01.jpg
DAIKIN EMURA FTXJ-AB МАТНА ЦРНА
FTXJ-AS_03_001.jpg

СОЗДАДЕНА СУМ
ЗА ДА ОВОЗМОЖАМ
УДОБНОСТ
ПРЕКУ ЦЕЛАТА ГОДИНА__

Формата одговара на функционалноста… Истото важи и за Daikin Emura. Климатизерот е дизајниран за да овозможи совршена внатрешна атмосфера и за да ја подобри удобноста во домот. Daikin Emura ве лади преку лето и ве грее преку зима и да ви овозможи здрав дом со чист внатрешен воздух. Влезете во удобната зона на Daikin Emura…

Интелигентен проток на воздух

ОПТИМАЛНА РАСПРЕДЕЛБА НА ВОЗДУХОТ

Вообичаено, климатизерите имаат прави линии. Daikin Emura е поинаква. Благодарение на закривените преден и заден панел, внатрешната единица се одликува со уникатна 3D-форма. Закривените линии се однесуваат на хармонизираниот воздух и претставуваат пријатен детаљ во ентериерот.

Fan.png

Удобност без бучава

Уживате во мирен и спокоен дом?
Daikin Emura работи толку тивко што ќе заборавите дека ја имате. Специјално дизајниран вентилатор го оптимизира протокот на воздух за да овозможи силни перформанси при ниски нивоа на бучава, со што ја прави Daikin Emura пректично нечујна додека работи.

Прочистување на воздухот

90 % од времето го поминувате надвор. Со вградените филтри за воздух и технологијата Flash Streamer, Daikin Emura заробува честички прав, уништува алергени и отстранува непријатни мириси и ви овозможува подобар и почист воздух. На тој начин климатизерот Daikin Emura го одржува чист вашиот дом.

ПОСТОЈАНО ИМАМ
КОНТРОЛА ,
ОСВЕН
АКО МИ КАЖЕТЕ
ПОИНАКУ__

Daikin Emura овозможува оптимална удобност кога сте присутни во просторијата. Секако дека можете да притиснете копче или да допрете на екранот за да ја контролирате единицата: управувајте со Daikin Emura преку пријатниот далечински управувач или преку интуитивната мобилна апликација Onecta.

Screenshot 2022-01-21 at 11.18.52.png

Минималистички дизајн

Далечинскиот управувач на Daikin Emura има минималистички дизајн со закривени линии, екран и ја содржи функција Daikin eye со сина боја. Компактен е и одлично лежи на рака. Магнетот служи за да го закачите далечинскиот управувач на ѕид.

Пријатна контрола

Лесно управувајте со внатрешната атмосфера: далечинскиот управувач се фокусира на најважните функционалности. До останатите функции може лесно да се пристапи преку пријатното мени или интуитивната мобилна апликација Onecta

Onecta-app_004.jpg

Апликација Onecta

Не сте дома? Со апликацијата Onecta немате никаков проблем. Апликацијата ви овозможува брз пристап до сите функции. Можете лесно да ги приспособите поставките на Daikin Emura преку паметниот телефон, од секаде и во секое време.

  • Управувајте со сите функции на климатизерот Daikin Emura
  • Направете различни распореди и оперативни режими
  • Надгледувајте ја потрошувачката на енергија на дневно, неделно или годишно ниво
  • Назначете ги просториите во вашиот дом за да контролирате различни единици

Едноставно поврзете се преку WLAN и преземете ја апликацијата Onecta за да создадете совршена атмосфера во вашиот дом.

RXA42-50A_002.jpg

ЕНЕРГИЈАТА ЈА КОРИСТАМ
ЕФИКАСНО__

Без разлика дали надвор е претопло или преладно, очекувате климатизерот да работи стабилно и со исти перформанси низ целата година. Daikin Emura е создадена работи при секое годишно време и да овозможи удобност низ целата година со најголема енергетска ефикасност: Технологијата Bluevolution гарантира најдобри перформанси во класата со слабо влијание врз околината и ниски сметки за енергија

Screenshot 2022-01-21 at 11.25.48.png

Надворешна единица

ТОПЛИНСКА ПУМПА ВОЗДУХ-ВОЗДУХ

Daikin Emura содржи редизајнирана надворешна единица што користи современа технологија за да ги намали влијанието врз околината и сметките за енергија. Најголемиот дел од користената енергија доаѓа од надворешниот воздух, бесплатен и бесконечно обновлив извор.

bluevolution.jpg

Bluevolution

Благодарение на разладното средство R-32 од следната генерација, Daikin Emura го намалува и влијанието врз околината. Со низок GWP (потенцијал за глобално затоплување), разладното средство R-32 има еднаква моќност со останатите разладни средства, но постигнува поголема енергетска ефикасност и помала емисија на CO2. Тоа е технологијата Bluevolution.

Illustration 01.png

Пар или повеќе единици?

Daikin Emura се поврзува со пар или со повеќе надворешни единици. Кое е најдоброто решение за вас? Лиценциран инсталатор од Daikin ќе ви помогне да ја изберете надворешната единица што најмногу ги задоволува вашите потреби.

Слични производи