Daikin решенија за реновирање и замена на системот

Реновирајте го вашиот дом со Daikin

Што треба да земете предвид кога го реновирате вашиот дом и инсталирате ново решение за греење или ладење.

Installer with daikin unit

Вистинското решение за вашиот дом

Замената на стариот бојлер на гас или на нафта е лесна со единицата на Daikin. Нашите топлотни пумпи и бојлери се флексибилни и може да задоволат разни оригинални радијатори и цевни системи, за да не се грижите дека треба да замените сè.

намалете го влијанието врз околината

Можност да го намалите влијанието врз околината

Замената на стариот систем за греење, ладење или топла вода е совршен момент да го намалите вашето влијание врз околината, со тоа што ќе изберете обновливо и енергетски ефикасно решение. Обновливите извори на енергија, како на пример, воздух, земна и соларна енергија се до 5 пати поефикасни од секојдневните извори на енергија, како гас, нафта и електрична струја. Без разлика дали сакате целосно одржливо, хибридно или секојдневно решение, нудиме избор на решенија што ќе ги намалат трошоците за струја и ќе бидат од корист за околината.

Daikin unit in a modern house

Инвестирајте во својата иднина

Кога го реновирате домот, инвестирате во својата иднина. Важно е да изберете решение за греење и ладење што е опремено да трае подолго време. Нашите системи за климатизација се создадени да траат. Кога ќе купите единица на Daikin, купувате за својата иднина.

Избор на правиот извор на енергија за вас

Постојат многу опции за греење и ладење за вашиот дом. Предизвикот е да го најдете она што ќе одговара совршено на вашиот дом и животен стил. Не се брзајте да ги согледате сите опции, затоа што со единица на Daikin инвестирате во својата иднина.

hybrid-heat-pump.png

Хибридни топлотни пумпи

 • За греење, топла вода и ладење
 • Напојувана од оптимална комбинација од воздух, струја и гас, во зависност од условите на годишното време и цените за енергија
 • Идеална за реновирања и замена на стари бојлери на гас
high-temperature.png

Топлотна пумпа воздух-вода со висока температура Daikin Altherma

 • За греење и топла санитарна вода
 • Напојувана од 65% воздух и 35% струја
 • Дополнителна соларна поддршка
 • Се поврзува со постоечки цевен систем и високотемпературни радијатори
 • Идеално за реновирања и замена на стари бојлери
air-to-air-heat-pump.png

Топлотни пумпи воздух-воздух

 • За греење и ладење
 • Напојувана од 80% воздух и 20% струја
 • Идеална за нови домови, еколошки објекти и за замена на стари електрични системи
D2CND_485x200.jpg

Кондензирачки бојлери на гас

 • За греење и топла вода
 • Напојуван со гас
 • Дополнителна соларна поддршка
 • Идеална за реновирања и замена на стари бојлери на гас
oil-condensing-boiler.png

Кондензирачки бојлери на нафта

 • За греење и топла вода
 • Напојуван со нафта
 • Дополнителна соларна поддршка
 • Идеален за реновирања и замена на стари бојлери на нафта