daikin решенија за нови домови и објекти

Ладење, греење и топла вода за вашиот нов дом

Градењето нова куќа е возбудливо, но може да биде и пренапорно. Кога треба да го најдете вистинското решение за климатизација, погледнете ги практичните совети што ги наведовме за да ви помогнеме.

Список со решенија за климатизација

Кога избирате решение за климатизација или топлинска пумпа за новиот дом, земете предвид сè што можете: од тековните потреби до плановите за во иднина.

Модерна домашна библиотека

Задоволете си ги потребите

 • Дали сакате ладење, греење, топла вода или сè во едно?
 • Каков извор на обновлива енергија ви е достапен?
 • Дали има законски регулативи или мотиви за енергетски поефикасни решенија?
Пар разговара на каучот

Фокусирајте се на вашиот дом

 • Кои вообичаени извори на енергија ќе ги користите?
 • Колку простории сакате да ладеи и/или греете?
 • Дали претпочитате внатрешна или надворешна инсталација?
 • Дали претпочитате единици монтирани на ѕидот, парапетни на подот или вградени во ѕидот или таванот?
Жена гледа низ прозорецот

План за иднината

 • Дали планирате да го проширите семејството?
 • Од колкаво значење е емисијата на јаглеродни гасови за вас?
 • Дали сакате да користите обновливи извори на енергија, како на пример, соларна енергија?
 • Дали сакате сега да потрошите малку повеќе да заштедите многу на идните сметки за струја?

Намалете го влијанието на вашиот дом врз околината со Daikin

Намалете го влијанието врз околината и сметките за струја со енергетски ефикасен систем за ладење, греење или топла вода што користи извори на енергија. Без разлика дали сакате целосно одржливо, хибридно или вообичаено решение, нудиме голем број системи што ќе ги намалат трошоците за струја и ќе бидат од корист за околината.

Деца си играат надвор

Вистинскиот извор на енергија за вашиот нов дом

Барате оптимално решение за ладење, греење и топла вода за вашиот дом и животен стил?
Daikin нуди голем број опции за совршено решение.

Daikin Altherma 3 Friganor 1.jpg

Нискотемпературна топлинска пумпа воздух-вода

Напојувана со воздух (75 %), струја (25 %) и соларна енергија (дополнителна опција), нискотемпературната топлинска пумпа воздух-вода на Daikin е идеално решение за ладење, греење и топла вода во новите домови и еколошките објекти.

FTXJ-AS_01_006.jpg

Топлинска пумпа воздух-воздух

Напојувана со воздух (80 %) и струја (20 %), теоплинската пумпа воздух-воздух на Daikin е идеална за ладење и греење за новите домови, еколошките објекти и како замена за старите електрични системи.

EGSAH-X-D9W_ip4.png

Топлинска пумпа со земен извор

Топлинските пумпи со земен извор овозможуваат греење и топла вода. Напојувани се со геотермална топлина (80 %) и струја (20 %) и се идеални за нови домови и за реновирање каде што има место.

DAF-1.jpg

Топлински пумпи за топла санитарна вода

Топлинските пумпи за топла санитарна вода на Daikin се совршена замена за електричните резервоари за топла вода. Главно се напојувани од воздух или од соларна енергија и по потреба користат електрична струја.

thermalsolar-500x330_photogrid.png

Грејачи за топла вода со соларна поддршка

Грејачите за топла вода со соларна поддршка главно се напојувани од воздух или од соларна енергија и по потреба користат електрична струја. Тие се идеална замена за електричните резервоари за топла вода.

Избор на правиот извор на енергија за вашиот нов дом

Секој дом е поинаков и има поинакви потреби. Нудиме различни решенија за греење, ладење и топла вода на Daikin за вашата нова куќа. Земете ги предвид сите опции пред да решите кое решение е најдобро за вас.