Skip to main content

Хибридна топлотна пумпа Daikin Altherma

Нашата хибридна топлотна пумпа комбинира топлотна пумпа со кондензирачки бојлер на гас за да ја оптимизира енергетската ефикасност независно од надворешните температури.

греење со хибридна топлотна пумпа
греење со хибридна топлотна пумпа

Греење

Хибридната топлотна пумпа Daikin Altherma автоматски ја определува најекономичната и енергетски најефикасната комбинација за греење.

топла вода со хибридна топлотна пумпа
топла вода со хибридна топлотна пумпа

Оптимална удобност

Секој систем за греење е дизајниран да работи толку добро, што ќе заборавите дека воопшто постои. Паметните контроли и многу тивката работа ги прават решенијата на Daikin да бидат најдобар пријател на вашиот дом...

ладење со хибридна топлотна пумпа
ладење со хибридна топлотна пумпа

Ладење

Додадете ладење за целосно решение што се вклопува беспрекорно со вашата постоечка инсталација од цевки и струја.

Идеалната комбинација

Хибридната пумпа Daikin Altherma комбинира обновлива технологија на топлотна пумпа воздух-вода со кондензирачки бојлер на гас, за да обезбеди најголема ефикасност. Нејзиното паметно програмирање овозможува заштеда до 35% повеќе енергија од вообичаен кондензирачки бојлер со автоматско определување на најекономичната и енергетски најефикасната комбинација врз основа на цените за енергија, надворешните температури и внатрешниот топлински капацитет.

Идеалната комбинација
Поддржана од обновлива енергија

Поддржана од обновлива енергија

Со одделување енергија од воздухот, хибридната топлотна пумпа Daikin Altherma користи оптимална комбинација од обновлива и вообичаена енергија за да го снабди вашиот дом со греење и топла вода. Кога работи во режим на топлотна пумпа, системот се напојува со обновлива енергија одделена од воздухот и може да достигне до енергетска ефикасност A++.

Патентирана технологија на кондензирање за греење и топла вода

Создадена со нашиот уникатен двоен топлински разменувач, хибридната пумпа Daikin Altherma користи технолгоија на кондензирање за да произведе греење и топла вода 10 до 15% поефикасно отколку вообичаените кондензирачки бојлери на гас.

Патентирана технологија на кондензирање за греење и топла вода
Лесна инсталација што може секој да си ја дозволи

Лесна инсталација што може секој да си ја дозволи

Хибридните топлотни пумпи се идеални за реновирање и замена на старите бојлери. Компактниот дизајн на хибридната топлотна пумпа Daikin Altherma бара мал простор за инсталација и беспрекорно се вклопува со постоечките цевки и радијатори. На овој начин може да уживате во енергетската ефикасност на топлотната пумпа без да треба да го замените целиот систем.

Хибридна топлотна пумпа + мулти Daikin Altherma

Комбинација од мултисплит-системот и хибридната топлотна пумпа, Hybrid Multi е целосно решение за комбинирање климатизација и топла вода. Компатибилно со нашиот асортиман на разделени единици, радијатори и подно греење, Hybrid Multi е паметно решение за греење, ладење и топла санитарна вода за удобна атмосфера низ целата година.

Хибридна топлотна пумпа + мулти Daikin Altherma