Skip to main content

Подобрете го квалитетот на внатрешниот воздух

Технологијата за прочистување на воздухот на климатизерите на Daikin овозможува чист воздух и совршена можност за оптимална удобност.

Пар се смеат на креветот и јадат пуканки.

Flash Streamer

Силното празнење од стримерот се судира со алергените и опасните хемиски супстанци при што ги разложува и распарчува нивните површни протеини, коишто потоа се уништуваат преку оксидација.

За време на тестот, алергените се поставуваат на електродата на единицата и потоа се фотографираат преку електронски микроскоп откако ќе бидат озрачени.

(Тестирањето го извршува: Yamagata University и Wakayama Medical University)

алергени фотографирани со електронски микроскоп, откако ќе се бидат озрачени.
Дете си игра со играчка на подот.
Дете си игра со играчка на подот.

Дезодорирачки филтер од титаниум апатит

Дезодорирачкиот филтер од титаниум апатит на Daikin ги отстранува честичките прав и ги заробува непријатните мириси од тутун домашните миленици. Исто така, заробува и уништува штетни органски хемиски супстанци за да овозможи постојано свеж воздух.

Шема за филтер од титаниум апатит

Како работи?

1. Кога UV-светлина ќе светне врз титаниум диоксид, се ослободуваат електрони на површината.

2. Електроните реагираат со водените молекули во воздухот, ги разложуваат на хидроксилни радикали, коишто се многу реактивни, краткотрајни, ненаелектризирани хидроксидни јони

3. Овие радикали напаѓаат поголеми молекули на загадувачите, ги прекинуваат нивните хемиски врски и ги претвораат во безопасни супстанци, како на пример, јаглерод диоксид и вода.

Жена гледа надвор додека ги држи завесите.
Жена гледа надвор додека ги држи завесите.

Сребрен филтер за отстранување алергени и прочистување на воздухот

Дали патите од сезонски алергии или алергии од животни или куќни грини?

Тогаш сребрениот филтер за отстранување алергени и прочистување на воздухот е вашето решение, затоа што заробува алергени како полен и куќни грини. Филтерот заробува 99% или повеќе од поленот и честичките прав.

Благодарение на неговиот квалитет и одлична ефикасност, филтерот треба да се менува ендаш на секои 6,5 години.

Работење со технологијата на автоматско чистење филтер. Илустрација.

Автоматско чистење филтер

Исто како правосмукалки, климатизерите користат филтри за прочистување на воздухот што поминувани низ нив.

А што повеќе честички ќе се соберат во филтерот, толку повеќе му се намалува ефикасноста. Но со модерната технологија за автоматско чистење на Ururu Sarara тоа е веќе минато. Тоа не само што значи помалку работа за вас, туку значи и помалку работа за Ururu Sarara - одржува постојано стабилен проток на воздух и користи 25 % помалку енергија.

Близок приказ на единицата Daikin Ururu Sarara.
Близок приказ на единицата Daikin Ururu Sarara.

Вентилација за свеж воздух

За разлика од обичен климатизер, Ururu Sarara овозможува свеж воздух во просторијата.

Ururu Sarara е првиот станбен систем со топлинска пумпа што - поради својот голем капацитет за вентилација од 30 m3/h - може да наполни соба од повеќе од 26 m2 со свеж воздух за помалку од два часа.

А воздухот се внесува при посакуваната температура без термичка загуба.

Flash Streamer

Flash Streamer користи електрони за да предизвика хемиски реакции со молекулите на воздухот, со што заробува мувла и алергени.

За Flash Streamer

Филтер од титаниум апатит

Дезодорирачкиот филтер од титаниум апатит на Daikin ги отстранува честичките прав и ги заробува непријатните мириси од тутун и домашни миленици.

За филтерот од титаниум апатит

Сребрен филтер

Сребрен филтер за отстранување алергени и прочистување на воздухот заробува алергени како полен и честички прав.

За сребрениот филтер

Вентилација

Свеж и обработен воздух со затворени прозори благодарение на уникатната технологија на Ururu Sarara.

За внесувањето свеж воздух
bg-image

Врвен третман на воздухот преку уникатно филтрирање и внесување свеж воздух

Живееме во време кога сме сè позагрижени за околината и воздухот што го дишеме, особено во нашите домови.

Како да се погрижиме за квалитетот на внатрешниот воздух?

Повеќе од лесно е со инвестирање во модерните решенија за климатизација на Daikin.

Филтри Daikin Stylish: Филтер за воздух, титаниум апатит, сребрен филтер за отстранување алергени и Flash Stramer. Илустрација.

Daikin Solutions

Кликнете на карактеристиките подолу за да ја најдете потребната единица

Развлажување и свеж воздух во вашиот дом: Ururu Sarara

Енергетска ефикасност при ладење до A___.jpg Енергетска ефикасност при греење до A___.jpg
Вентилација со свеж воздух
Автоматско чистење филтер
Flash Streamer
Дезодорирачки филтер од титаниум апатит
Филтер за воздух

Минимализмот и технологијата сплотени во едно: Stylish

Енергетска ефикасност при ладење до A___.jpg Енергетска ефикасност при греење до A___.jpg
Flash Streamer
Сребрен филтер за отстранување алергени
Дезодорирачки филтер од титаниум апатит
Филтер за воздух

Stylish: Елегантна однадвор, паметна одвнатре- дури и при -25 °C!

Енергетска ефикасност при ладење до A__.jpg Енергетска ефикасност при греење до A___.jpg
Flash Streamer
Сребрен филтер за отстранување алергени
Дезодорирачки филтер од титаниум апатит
Филтер за воздух

Ако цените врвен дизајн: Daikin Emura

Енергетска ефикасност при ладење до A___.jpg Енергетска ефикасност при греење до A__.jpg
Сребрен филтер за отстранување алергени
Дезодорирачки филтер од титаниум апатит
Филтер за воздух

Ако цените решение со високи перформанси: Perfera

Енергетска ефикасност при ладење до A___.jpg Енергетска ефикасност при греење до A___.jpg
Flash Streamer
Сребрен филтер за отстранување алергени
Дезодорирачки филтер од титаниум апатит
Филтер за воздух

Perfera: високи перформанси при -25 °C

Енергетска ефикасност при ладење до A__.jpg Енергетска ефикасност при греење до A___.jpg
Flash Streamer
Дезодорирачки филтер од титаниум апатит
Филтер за воздух

Удобност и ефикасност за сите: Comfora

Енергетска ефикасност при ладење A__.jpg Енергетска ефикасност при греење до A__.jpg
Сребрен филтер за отстранување алергени
Дезодорирачки филтер од титаниум апатит
Филтер за воздух

Comfora, удобност и при -25 °C​

Енергетска ефикасност при ладење A__.jpg Енергетска ефикасност при греење до A__.jpg
Сребрен филтер за отстранување алергени
Дезодорирачки филтер од титаниум апатит
Филтер за воздух

Нуди добра вредност за парите: Sensira

Енергетска ефикасност при ладење до A__.jpg Енергетска ефикасност при греење до A_.jpg
Дезодорирачки филтер од титаниум апатит
Филтер за воздух

Идеална за на таван: Perfera

Енергетска ефикасност при ладење до A___.jpg Енергетска ефикасност при греење до A__.jpg
Flash Streamer
Сребрен филтер за отстранување алергени
Дезодорирачки филтер од титаниум апатит
Филтер за воздух

Perfera: за оптимална удобност при греење и при -25 °C​

Енергетска ефикасност при ладење до A__.jpg Енергетска ефикасност при греење до A__.jpg
Flash Streamer
Сребрен филтер за отстранување алергени
Дезодорирачки филтер од титаниум апатит
Филтер за воздух