Единица Daikin Sensira

Sensira

Уживајте во тишината преку целата година.

Дискретно ладење и греење

Уживајте во совршена атмосфера со извонредни перформанси и тивко работење на високоѕидната единица Daikin Sensira.

Вредност за пари

Sensira нуди извонредна вредност за парите и го намалува влијанието врз околината - и сметката за енергија.

Read more

Оптимална удобност

Уживајте во удобноста со турборежимот на Sensiraи тивкото работење.

Read more

Достојни перформанси

Нашата иновативна технологија нуди ефикасни перформанси и достојно работење.

Read more

Паметна контрола на атмосферата

Лесно управувајте со Sensira преку инфрацрвениот далечински управувач, апликацијата, Alexa или Google Home.

Read more

Информации за Sensira

Единица со високоѕидна монтажа Sensira во спалната.

Ефикасност значи удобност

Уживајте во удобната средина без да ја намалите енергетската ефикасност. Sensira R-32 го намалува влијанието врз околината за 68 % во споредба со моделите со R-410A и ја намалува потрошувачката на енергија.

A++_logo.png
Графикон за ниво на бучава со споредба со елементи од секојдневниот живот.

Дискретен дизајн

Со својот стилски изглед и тивкото работење, Sensira одговара совршено на вашиот ентериер - и стил на живеење. Благодарение на турборежимот можете брзо да ја загреете или изладите просторијата.

Достојна технологија

Sensira овозможува извонредна исплатливост и беспрекорно работење на системот за ладење и греење. Единицата е опремена со голем број енергетски ефикасни технологии што автоматски го приспособуваат системот да троши помалку енергија и да предизвикува помалку бучава.

Daikin-sensira-installation-picture.jpg
Човек држи паметен телефон со апликацијата Daikin Residential Controller.

Паметна контрола на атмосферата

Sensira нуди различни начини за управување со домашната средина. Управувајте со единицата преку инфрацрвен далечински управувач, апликацијата Daikin Residential Controller на вашиот паметен телефон или со гласовни наредби преку Alexa или Google Home.

Зошто да изберете Sensira?

Ефикасност до A++

Sensira R-32 создава удобна внатрешна околина и овозможува одлична енергетска ефикасност.

Единица со високоѕидна монтажа Sensira во спалната.

Сезонската ефикасност пореално покажува колку ефикасно работат клима-уредите преку целата сезона за греење или ладење. Ако изберете производ со R-32, се намалува влијанието врз околината за 68 % во споредба со R-410A и доведува директно до пониска потрошувачка на енергија, благодарение на неговата голема енергетска ефикасност. Sensira R-32 постигнува A++ при греење со разладното средство R-32.

A++_logo.png

Доверливост

За да овозможи беспрекорна работа на системот за греење, линијата Sensira R-32 нуди засилени функции:

  • Swing-компресор: засилен компресор што користи технологија со инвертор и мали степени на капацитет за да ја приспособи моќноста на единицата и да ги задоволи потребите од енергија. Во споредба со ротационен компресор, swing-комппресорот овозможува поголема заштеда на енергија, помал ризик од дефект на единицата и потивко работење без вибрации
  • Најопширно тестирање пред единиците да излезат од фабриката
Среќен човек на телефон во соба со единицата Daikin Sensira.

Удобност

Со линијата Sensira R-32, не треба да се намали удобноста за да се зголеми енергетската ефикасност.

Дознајте повеќе