Skip to main content

Nepura

За оптимизирано греење

Избегнете ги екстремните услови и уживајте во удобноста при секое годишно време
Создадена да ве стопли при поладна клима до -30°C

Зошто да ја изберете Nepura

Достојни перформанси

Ако живеете во многу ладна област, едноставно имате потреба од достојно решение за греење. Nepura е создадена да работи при најстудените зими, со Гарантирана работа до -30C.

Извонредна удобност

Со интелигентните функции, како функцијата за компензација на временските услови и паметната камин-функција, Nepura е решението што ви треба за да создадете рај во домот, без разлика колку е ладно надвор.

Удобност со енергетска ефикасност до A+++

Сакате да заштедите енергија? Со
Nepura ќе добиете најдобри перформанси во класата со енергетска вредност до A+++ за греење, дури и при ниски амбиентални температури.

Паметна контрола на атмосферата

Внатрешните единици на Nepura може лесно да се управуваат преку пријатниот далечински управувач или преку паметни уреди со интуитивната апликација Onecta. Компатибилни со гласовна контрола.

Паметен дизајн што се вклопува во вашиот ентериер

Линијата Nepura се состои од разни внатрешни единици на Daikin:

Различни опции за дизајн на вашиот ентериер

Со Nepura добивате беспрекорна удобност

Компензација на временски услови

Одржете удобна атмосфера во домот, без разлика на надворешните температурни промени. Nepura ќе се приспособи автоматски кога надвор ќе падне температурата, со што ќе ја одржува внатрешната температура и ќе ви овозможи удобен и топол дом.

Достапна на високоѕидна Perfera

Паметна камин-функција

Штом во просторијата се постигне саканата температура преку секундарниот извор на топлина, паметната камин-функција се стартува автоматски. Внатрешната единица престанува да грее, но вентилаторот продолжува да работи за да го распредели топлиот воздух низ целата просторија.

Достапна на Daikin EmuraStylish и високоѕидна Perfera.

Удобност

Heat boost

За да овозможи поголема удобност, единицата набрзина ја загрева просторијата при стартување и овозможува да се постигне поставената температура побрзо.

Достапна низ целата линија:
Daikin EmuraStylish, високоѕидна Perfera и Comfora.

Паметна камин-функција

Кога температурата во просторијата ќе ја достигне поставената температура со помош на друг извор на топлина, како на пример камин, компресорот престанува да работи, а вентилаторот во внатрешната единица продолжува да дува.

Исто така, ротацијата на вентилаторот се приспособува автоматски според разликата од поставената температура и внатрешната амбиентална температура.

*Достапно на единиците со високоѕидна монтажа Stylish и Perfera

Многу тивко работење

Единицата едвај се слуша додека работи. Nepura работи толку тивко, што ќе заборавите дека постои. Значи, тишина во просторијата.

Достапна на Daikin Emura u Stylish.

место за слика

Подобар квалитет на воздухот

90 % од своето време го трошите во затворена просторија. Благодарение на технологијата
Flash Streamer, внатрешната единица ги заробува честичките прав, ги уништува алергените и ги отстранува непријатните мириси, со што овозможува подобар и почист воздух. На тој начин Nepura го одржува здрав вашиот дом.

Достапно на Daikin EmuraStylish и Perfera.

Интелигентен проток на воздух

Може да биде многу неудобно кога седите сред протокот на воздухот. За да го спречат тоа, паметните сензори го пренасочуваат протокот на воздух. Ако не се забележат луѓе, внатрешната единица автоматски ќе премине на режимот за заштеда на енергија.

семејство во зима

Паметно управување со атмосферата со апликацијата Onecta

место за слика

Не сте дома? Без гајле.

Со апликацијата Onecta можете лесно да управувате со греењето во вашиот дом со само еден допир на екранот. Интуитивната апликација на вашиот паметен телефон ви овозможува брз пристап до разни функции за да можете лесно да ги менувате поставките од секаде и во секое време.

Решенија за внатрешно греење на Nepura

 • FTXJ20A2V1BW напред

  Daikin Emura

  Дизајнот зборува сам за себе. Daikin Emura има пријатен изглед и се стреми да овозможи удобност и атмосфера за да го подобри секојдневниот живот.

 • Stylish

  Уживајте во комбинацијата од грациозен дизајн и напредна технологија за климатизација. Со своите заоблени агли и мали димензии, Stylish нуди елегантен изглед.

 • Perfera (високоѕидна)

  Perfera овозможува свежина во топлиот дом. Внатрешната единица е дизајнирана да го штити здравјето и да создаде оптимална средина според потребите.

 • Perfera (парапетна)

  Ако претпочитате незабележливо парапетно решение за климатизација наместо високоѕидна единица, Perfera е вистинскиот избор. Го претвора вашиот дом во вистински рај.

 • Comfora

  Сакате целосно да го искористите просторот во вашиот дом? Со своите компактни димензии (ширина од само 77 cm), Comfora е совршена за инсталација над врата.

Дознајте повеќе за оптимизирано греење