Skip to main content

Топлотна пумпа со земен извор Daikin Altherma

Достојно греење и топла вода при секаква клима со помош на технологија на топлотна пумпа со инвертор земја-вода.

Греење
Греење

Греење

Одделувањето обновлива енергија од земјата е најефикасниот и најдостојниот извор на енергија во сите клими.

Топла вода
Топла вода

Топла вода

Внатрешната единица стандардно е опремена со резервоар за топла санитарна вода, за да овозможи доволно топла вода за целото семејство.

За нови домови и големи реновирања

Топлотните пумпи со земен извор се идеални за нови домови или големи реновирања со помош на хоризонтални циклуси каде што земјата е достапна или вертикални сонди издупчени под прав агол во земјата. Со одделување енергија од под Земјината површина, топлотните пумпи со земен извор се достојни, дури и при најниските температури. Земните температури остануваат доста стабилни низ целата година, поради што се овозможува идеален обновлив извор на енергија.

За нови домови и големи реновирања

Достојна контрола на атмосферата

Топлотните пумпи со земен извор одделуваат обновлива енергија од топлината во земјата. Инсталацијата бара земјена површина, но значително ја намалува емисијата на јаглеродни гасови и ви помага да заштедите од трошоците за енергија на подолг период.

Достојна контрола на атмосферата

1. Топлотна пумпа

Една внатрешна единица со топлотна пумпа со вграден резервоар за топла санитарна вода се поврзува со вашиот систем за топла вода и со грејните тела низ вашиот дом.

2. Топла санитарна вода

Фабрички вградениот резервоар за топла санитарна вода ви овозможува топла вода во секое време.

3. Просторно греење

Способноста да се поврзе со подно греење, радијатори и конвектори за топлотна пумпа.

4. Земен колектор

Вертикална сонда или хоризонтален колектор се вметнува во земја и се поврзува со единицата на топлотната пумпа внатре во вашата куќа.

bg-image

Напојувана од обновлива енергија

Напојувана од 80% обновлива енергија енергија одделена од земјата и 20% сатруја, топлотната пумпа со земен извор Daikin Altherma грее и доставува топла вода со енергетска ефикасност A++.

Опремени со нашата препознатлива технологија со инвертор

Инверторот на Daikin е технологија што заштедува енергија којашто ефикасно ја контролира брзината на моторот и ја намалува потрошувачката на енергија за до 30%. Наместо да троши енергија со стартување и стопирање, инверторот ја прилагодува брзината на моторот за да работи постојано и поефикасно на подолг временски период.

технологија на инвертор