Skip to main content

Топлотна пумпа за топла санитарна вода Daikin Altherma ECH₂O

Користете обновлива енергија за да го обезбедите домот со топла санитарна вода.

Инсталација на топлотна пумпа за топла санитарна вода Daikin Altherma
Инсталација на топлотна пумпа за топла санитарна вода Daikin Altherma

Лесна инсталација

Компактна и дизајнирана со контроли што се лесни за пристап, нашата топлотна пумпа за топла вода е лесна за инсталација и одржување.

Енергетска ефикасност на топлотна пумпа за топла санитарна вода Daikin Altherma
Енергетска ефикасност на топлотна пумпа за топла санитарна вода Daikin Altherma

Енергетска ефикасност

Нашата топлотна пумпа за топла вода ја презема обновливата енергија од надворешниот воздух. Заштедувајте сè повеќе енергија, со тоа што ќе ја поврзете единицата со соларни панели и ќе добиете енергетска ефикасност со ознака A+++.

Свежа топла вода
Свежа топла вода

Свежа топла вода

Со уникатниот дизајн на термалниот склад ECH2O, не постои ризик од бактерии или потреба да се дезинфицира резервоарот.

Зголемете ја енергетската ефикасност и заштедата

Нашата топлотна пумпа ECH2O за топла санитарна вода е идеална комбинација од препознатливата технологија на топлотна пумпа на Daikin и резервоарот за складирање вода со високи перформанси за да се овозможи потрошувачка на струја 3 пати помала од вообичаените грејачи за вода. Корисниците може да ги поврзат уредите за соларна енергија за да постигнат највисоки нивоа на енергетска ефикасност и постојана заштеда.

Максимална ефикасност

Резервоарот за складирање топла вода е дизајниран да ја зголеми ефикасноста при производство на топла вода:

 • Повеќе слоеви на полиуретанска пена
 • Разменувач на топлина од не’рѓосувачки челик, со капацитет од 29 литри, се протега низ целата должина на резервоарот.
 • Овозможува топла вода при сите нивоа.

Штедење енергија

Со комбинација на топлотна пумпа и резервоар за складирање топла вода, постигнувате оптимална заштеда:

 • Намалете ја потрошувачката на струја 70% за производство на топла санитарна вода, (во споредба со вообичаен грејач за топла вода).
 • Многу брзо производство на топла вода, без дополнителна електрична енергија за циклусот за дезинфекција на водата.

Заштеда за топла вода со соларна енергија

Намалете ги трошоците за енергија преку употреба на обновливата енергија од сонцето. Нашите соларни панели се лесни за инсталирање и произведуваат до 70% од енергијата што ѝ е потребна на топлотната пумпа за топла вода. Еднакво достапни за сите типови на објекти, нашите системи за топла вода задоволуваат мали и големи домови. Изберете помеѓу системи за топла вода без или со притисок.

ECH2O термален склад без притисок

 • Идеален за нови домови
 • Повисоки енергетски перформанси од системите под притисок
 • Има потреба од директна вертикална врска од резервоарот до соларните колектори
 • Ако нема сонце, системот автоматски се празни за да спречи замрзнување на цевките

ECH2O термален склад под притисок

 • Идеален за реновирања и веќе изградени домови
 • Можност за употреба на свиени цевки за поврзување на резервоарот со соларните колектори
 • Наполнет со вода и антифриз за да се спречи замрзнување на цевките
 • Системот е под притисок и запечатен заради безбедност