Skip to main content

Топлински пумпи воздух-воздух

Изладете го и згрејте го вашиот дом со обновлива енергија.

Што се топлински што работат на принципот воздух-воздух?

Топлинските пумпи воздух-воздух го грејат и ладат домот со енергија добиена од воздухот и со само 20 % струја - невообичаено енергетски ефикасен начин да се постигне совршена температура преку целата година.

bg-image

Створени за секој дом

Без разлика дали го реновирате домот или градите нов, топлинската пумпа воздух-воздух на Daikin ги задоволува сите ваши потреби за ладење и греење. Нашите флексибилни единици се инсталираат лесно и се идеални за замена на старите електрични системи. Исто така, нивната енергетска ефикасност A+++ и слабото влијание врз околината ги задоволуваат сите услови на еколошките објекти.

Најдобра енергетска ефикасност во класата

Топлинските пумпи воздух-воздух на Daikin овозможуваат енергетска ефикасност до A+++ благодарение на големиот број напредни решенија. Нашата препознатлива технологија со инвертор, на пример, ја намалува потрошувачката на енергија до 30 % во споредба со системите без инвертор, едноставно со приспособување на брзината на моторот наместо целосно да го исклучува и одново да го стартува.

опремени со нашата препознатлива технологија со инвертор

Ладење и греење за до 5 простории

Топлинските пумпи воздух-воздух на Daikin нудат повеќе опции: можете да поврзете една внатрешна со една надворешна единица или да го користите нашиот мултисплит-систем за да поврзете до пет внатрешни единици на една надворешна единица. Мултисплит-системот овозможува ефикасно ладење или греење на пет простории со различни температури.

Дознајте повеќе

Напојувана од обновлива енергија

Напојувани од 80% енергија одделена од воздухот и 20% струја, нашите топлотни пумпи воздух-воздух го греат и го ладат вашиот дом со енергетска ефикасност A+++, што претставува највисока енергетска ефикасност на пазарот.

Различни опции за дизајн на вашиот ентериер

Енергетска ефикасност

Намалете го влијанието врз околината - и сметката за струја - со најголемата енергетска ефикасност достапна на пазарот.

Дизајниран за вашиот ентериер

Меѓународно признати за својот добар дизајн, нашите единици беспрекорно се вклопуваат во вашиот дом.

Создадени да ги задоволат вашите потреби

Нашите единици овозможуваат голем број опции за греење и ладење за секоја просторија или дом, како и лесна инсталација, енергетска ефикасност A+++ и стилски дизајн.

Лесна контрола и тивко работење

Со својата тивка работа и едноставно управување преку апликација, нашите топлински пумпа воздух-воздух лесно се вклопуваат во вашиот животен стил.

Нашите најпопуларни топлински пумпи воздух-воздух

 • Ururu Sarara

  Решение со високоѕидна монтажа со ефикасност A+++ за ладење, греење, развлажување, сушење, вентилација и прочистување на воздухот.

 • Daikin Emura

  Дизајн со високоѕидна монтажа со енергетска ефикасност до A+++ за ладење и греење. Достапен во матна кристална бела боја, елегантна сребрена боја и матна црна боја.

 • Stylish

  Наградувано решение со високоѕидна монтажа со енергетска ефикасност A+++ за ладење и греење. Достапно во четири бои и соодветно за секој ентериер.

 • Perfera

  Решение со високоѕидна монтажа или парапетното решение со енергетска ефикасност A+++ за ладење и греење, што нуди високи перформанси и удобност.

 • Optimised Heating 4

  Единици за греење и ладење за поладни клими до -25°C со енергетска ефикасност A+++ за греење.

Флексибилните конфигурации се вклопуваат во секој дом

Без разлика дали барате решение за една соба или систем за целиот дом, ние ќе ги задоволиме вашите потреби.

Нашите најпопуларни топлотни пумпи воздух-воздух