Skip to main content

Список со експерименти за демонстрација

Цел на експериментот

Тестирањето го извршува

Метод на тестирање

Датум на извештај

Норовирус

Факултет за постдипломски студии при „Универзитет Кобе“

Метод ELISA

12-јан-2007

Нов вид на вирусот инфлуенца
(тип A-H1N1)

Национален институт за хигиена и епидемиологија на Виетнам

Метод на ослабување

14-сеп-2009

Нов вид на вирусот за птичји грип
(тип A-H5N1)

16-апр-2009

Вирус инфлуенца (тип A-H1N1)

Kitasato Research Center for Environmental Science

CPE и TCID50

31-јул-2009

Вирус инфлуенца (тип A-H3N2)

Центар за контрола и спречување болести во Шангај итн.

8-фев-2010

Вирус RS

Медицинскиот универзитет „Wakayama“

CPE и TCID50

13-апр-2012

Аденовирус

Kitasato Research Center for Environmental Science

23-јун-2017

Вирус коксаки

Ентеровирус

Еховирус

Сипаници

Норовирус од глушец

Факултет за постдипломски студии при „Универзитет Токио“

11-окт-2018

Вирус хепатитис од глушец A59 (MHV-A59)

Метод со кружна зона на инфицирани клетки

28-апр-2020

Нов коронавирус (SARS-CoV-2)

Универзитет за наука од Окојама

CPE и TCID50

8-јул-2020

Бактерии

Цел на експериментот

Тестирањето го извршува

Метод на тестирање

Датум на извештај

Бактерии (Escherichia coli/O-157)

Japan Food Research Laboratories

Културелен метод со засејување на плочка

8-апр-2004

Бактерии (Staphylococcus aureus)

Токсин (ентеротоксин)

Метод ELISA

25-авг-2004

Бацили туберкула (мутант ECG)

Kitasato Research Center for Environmental Science

Метод со кружна зона на инфицирани клетки

8-мар-2010

Бактерии (бацили туберкула/клинички вид)

The Jikei University School of Medicine

Метод PCR

15-фев-2010

Бактерии (enterococci отпорни на ванкомицин/VRE)

Japan Food Research Laboratories

Културелен метод со засејување на плочка

19-фев-2010

Бактерии (Staphylococcus aureus отпорни на метицилин/MRSA)

Pseudomonas aeruginosa

12-апр-2010

Bacillus, Serratia, и Arthrobacter

29-сеп-2010

Бактерии (Escherichia coli/ATCC)

10-сеп-2018

Бактерии мораксела

10-јун-2019

Мувла

Цел на тестот

Тестирањето го извршува

Метод на тестирање

Датум на извештај

Мувла (црна мувла)

Japan Food Research laboratories

Културелен метод со засејување на плочка

28-сеп-2004

Алергени

Цел на експериментот

Тестирањето го извршува

Метод на тестирање

Датум на извештај

мувла и грини (измет и остатоци)

Медицинскиот универзитет „Wakayama“

Метод ELISA

14-сеп-2004

полен + издувен гас + честички PM2,5

Универзитет „Yamagata“ под надзор на професорот Ширасава, Универзитет „Tohoku Bunka Gakuen“

Тест со антитело IgE

8-ное-2017

грини (измет и остатоци) + полен од чедар

Метод ELISA

27-сеп-2019

Полен (16 вида)

L.S.L. Asaka Research Laboratory под надзор на професорот на проектот Кусакабе, факултет за постдипломски студии при „Универзитет Токио“

Метод ELISA

23-јан-2020

Опасни гасови

Цел на експериментот

Тестирањето го извршува

Метод на тестирање

Датум на извештај

Ефект на отстранување адјувантни супстанци (DEP)

Медицински универзитет „Wakayama“
Национален институт за еколошки студии

Метод ELISA

1-ное-2005

Адјувантни супстанци (VOC)

Универзитет „Tohoku Bunka Gakuen“

Метод на атенуација

8-дек-2006

* Резултатите се добиени од демонстрација со уредот за празнење Daikin Streamer при експериментални услови.