SkyAir.jpeg

Три нови лидери: Daikin Sky Air A-серија

Со најмало влијание врз околината и уникатен склоп на енергетска ефикасност и удобност, досега најиновативната серија Sky Air е лесна за инсталирање и контрола.

rac-cooling-industry-awards.png

Победничка технологија

Кога ја избирате серијата Sky Air A, избирате победнички дизајн и иновативна технологија.

Серијата Sky Air A е препознатлива по спуериорната енергетска ефикасност и зголемена флексибилност на дизајнот.

Опремена за удобност

Со најголема ефикасност, Sky Air A-серијата ја користи технологијата на променлив волумен на Daikin (VRT) за да ги оптимизира удобноста и флексибилноста за потребите на секој купувач.

Идеален за во центарот на градот и за урбани области, новиот асортиман го нуди најтивкото решение за контрола на климатизацијата што е достапно на пазарот.

vrt-logo-vrv.png
sky-air-a-series-ultimate-control.png

Серијата Sky Air A ја овозможува најдобрата контрола на атмосферата за малите и големите претпријатија

 • Пријатниот интерфејс гарантира лесна контрола на климатизацијата
 • Управувачот преку интернет овозможува едноставна контрола преку вашиот паметен телефон, од секаде
 • Интелигентниот управувач преку таблет овозможува надгледување и управување на повеќе локации, за мали и средни комерцијални примени и за главни клиенти
 • Вградување аларми и можност за далечинска помош од техничките менаџери

Помошта е на дофат

Со цел да биде најпријатна за инсталација на пазарот, новата серија ветува помош на лице место, со што ги олеснува планирањето и инсталирањето.

 • Полесни и покомпактни единици за полесно инсталирање, куќиште со еден вентилатор под 1m, до 14 kW
 • Побрза инсталација поради тоа што подолга претходно наполнета цевка оди до 40m
 • Редизајнирана закривена предна плоча за лесен пристап до виталните делови на системот
 • Нов екран од 7 сегменти за лесно отчитување на грешките и поставки на системот
 • Вградената функција за проверка на протекувања го намалува бројот на проверки на лице место и ја подобрува достојноста

sky_air_helpisathand_710x460.jpg
SkyAir1.jpeg

Помошта е на дофат

Со цел да биде најпријатна за инсталација на пазарот, новата серија ветува помош на лице место, со што ги олеснува планирањето и инсталирањето.

 • Полесни и покомпактни единици за полесно инсталирање, еден вентилатор до 14 kW
 • Побрза инсталација поради тоа што подолга претходно наполнета цевка оди до 40m
 • Редизајнирана закривена предна плоча за лесен пристап до виталните делови на системот
 • Нов екран од 7 сегменти за лесно отчитување на грешките и поставки на системот
 • Вградената функција за проверка на протекувања го намалува бројот на проверки на лице место и ја подобрува достојноста

Технологија Bluevolution

Асортиманот Bluevolution на Daikin го содржи разладното средство R-32, енергетски најефикасното разладно средство на пазарот за лесна комерцијална примена.

Пуштено во употреба од страна на Daikin во 2014 година на помали сплит-системи, добро познатите карактеристики на R-32 опфаќаат:

 • Намалено влијание врз околината
 • Потенцијал на глобално затоплување што е помал за 68% од другите вообичаени разладни средства како што е R-410A
 • Намалена потрошувачка на енергија и намалени сметки
 • Намалени трошоци за одржување, затоа што не се потребни годишни проверки за протекување
Bluevolution_logo_standard.png

Надградба до технологијата Bluevolution и Sky Air A-серијата

Со новата технологија за замена, застапена на сите единици од Sky Air A-серијата, асортиманот опфаќа побрз, полесен и подостоен начин за замена на секој постоечки систем со долгорочно решение низ процесот за намалување на емитувањето F-гас.

 • Временски и финансиски исплатлив, при процесот на замена треба да се заменат само внатрешните и надворешните единици, а постоечката цевна инсталација останува иста
 • Го намалува бројот на можните прекини и резултира со систем што значително ги намалува потрошувачката на енергија и сметките
sky_air_bluevolutiontechnology_710x460.jpg

Трите нови лидери

Packshots_three_new_leaders_xl.png
Серија Sky Air Alpha Серија Sky Air Advance Серија Sky Air Active
RZAG-A / MV1 / MY1 RZASG-MV1 / MY1 AZAS-MV1 / MY1
Сезонска ефикасност - паметна употреба на енергија A++ A+ A
Технологија на замена
Променлива температура на разладно средство ● (1)
Близнак/тројна/двојна близнак апликација ● (1)
Загарантирана работа и на -20°C
Инфраструктурно ладење

Придобивки на инсталаторот

Компактно куќиште со еден вентилатор ● (2)
Електронски табли ладени со разладно средство ● (1)
(1) Не е достапно на RZAG35-50-60A
(2) Не е достапно на RZAG100-125-140MV1/MY1
Повеќе детали ќе најдете во каталогот.

Каталог