EWAA-DW1P_product-header.jpg

Функции на производот

  • Ако изберете производ со R-32, се намалува влијанието врз околината за 68 % во споредба со R-410A и овозможува пониска потрошувачка на енергија, благодарение на големата енергетска ефикасност.
  • Врвен производ во однос на енергетската ефикасност и оперативниот опсег
  • Врвна енергетска ефикасност на пазарот до 3,25 за EER и до 5,79 за SEER
  • Опсег на капацитет од 11 до 16 kW
  • Чилер со инвертор
  • Компресор scroll на Daikin
  • Ново куќиште за надворешните единици
  • Одделен управувач MMI-2 за внатрешна инсталација
  • Достапни се модели со една и три фази

Инвертор

Компресорите со инвертор постојано ја приспособуваат брзината за да ги задоволат моменталните потреби. Помалку вклучувања и исклучува овозможуваат намалување на потрошувачката на енергија (до 30 %) и постабилни температури.

Swing-компресор

Swing-компресорите содржат перка и валјак со помалку подвижни делови и создаваат мали вибрации и триење, а овозможуваат поголема достојност и ефикасност во споредба со обичните ротациони компресори