Skip to main content

Ја разложува и заробува бактеријата мораксела, која го предизвикува непријатниот мирис од алиштата

Познато е дека бактериите што го предизвикуваат непријатниот мирис при сушење на алиштата во собата се мораксела. Докажано е дека технологијата Streamer ги разложува и заробува бактериите што го предизвикуваат непријатниот мирис.

* Резултатите се добиени од демонстрација со уредот за празнење Daikin Streamer при експериментални услови.

Демонстрација на заробувањето на бактеријата мораксела (предизвикувач на непријатниот мирис од алиштата)

Тестирањето го извршува

Japan Food Research Laboratories

Метод на тестирање

Во генераторот Streamer оставивме примерок од 2 ml од бактерискиот раствор за тестирање во петриев сад (φ60 mm). Ефектот на заробување го добивме од резултатите од мерењето на бројот бактерии после 1, 2, 3, 4, и 6 часа. Уредот за празнење Streamer и тестот на бактериите се овозможени од страна на Daikin. Мерењето се изврши 3 пати

Стапка на преживување на бактеријата мораксела по 2 часа зрачење со Streamer

Со тестот се потврди дека баткеријата мораксела (предивикувач на непријатниот мирис од алиштата) е разложена и заробена 99,8 % за 2 часа по зрачењето со Streamer.

* Резултатите се добиени од демонстрација со уредот за празнење Daikin Streamer при експериментални услови.

bg-image

За да се уништи непријатниот мирис од алиштата, треба да се сушат во рок од 5 часа!

Најважната работа за спречување на непријатниот мирис е „времето од крајот на перењето до сушењето“. Бактериите мораксела растат многу брзо после околу 5 часа, па ако можете да ги исушите алиштата во рок од 5 часа, можете да го намалите непријатниот мирис до одреден степен. Тоа што сакаме да го посочиме е сушењето на алиштата во затворена просторија. Прво, важно е да се постават на место со добра вентилација. Се претпоставува дека повеќето луѓе ги закачуваат на корнизата за завеси, но тоа е најлошото место, затоа што влагата лесно може да се насобере на прозорецот, а таму има многу бактерии.
Смисливме и како да се сушат алиштата. Закачете ги подолгите алишта на најдалечната страна за да ги исушите побрзо, „сушење во свод“ при што кратките алишта се закачуваат на средина, или „сушење како дух“ при што долниот дел од ракавите се поставуваат на друга закачалка... Во однос на размножувањето на бактериите, се препорачува употреба на уред за отстранување на влагата или климатизер што содржи функција за прочистување на воздухот. Ако сте загрижени поради непријатните мириси, обидете се, затоа што непријатниот мирис од алиштата може да се отстрани со многу мал напор.