Кондензаторски единици за разладување ZEAS

Кондензаторски единици за разладување ZEAS

Достојни и енергетски ефикасни решенија за разладување при средни и ниски температури.

Енергетска ефикасност

Дизајнирани со нашата препознатлива технологија VRV и технологија со инвертор, кондензирачките единици ZEAS на Daikin ја намалуваат потрошувачката на енергија за 10 до 35% во споредба со вообичаените системи за разладување. Во комбинација со нашата технологија со економајзер, кондензирачките единици ZEAS се поефикасни, траат подолго и работат со поголем капацитет од другите решенија на пазарот.

Енергетска ефикасност
Разладување zeas потребите на вашиот објект
ZEAS ги задоволува потребите на вашиот објект

Ги задоволува потребите на вашиот објект

Единиците ZEAS се составуваат фабрички и нивната мала зафатнина овозможуваат лесна инсталација на мал простор. Нивниот модуларен дизајн овозможуваат флексибилна инсталација, затоа што можете да групирате надворешни единици во блокови и редови или да ги поставите низ објектот според вашите потреби. Вградената контрола и автоматизираните функции за оптимизација ви овозможуваат да ја инсталирате единицата ZEAS како решение од типот приклучи-и-пушти. Со најдобриот сооднос помеѓу површина и капацитет на пазарот, ви овозможува и многу да заштедите на простор. Не грижете се за нарушување на мирот, единиците ZEAS работат многу тивко, што соседите нема ни да забележат дека постои.

Широк опсег на температури

За поголеми капацитети, можете да комбинирате паралелно две надворешни единици ZEAS а да користите само еден главен вод за вшмукување и за течни материи. ZEAS се достапни со различен капацитет од 5 до 40 кси го носат потребниот капацитет за разладување до опремата од трето лице, како на пример, отворени полици, замрзнувачи со стаклена врата и испарувачи.

  • Амбиентална температура: -20°C до +43°C
  • Температури на испарување: -45°C до +10°C
ZEAS Широк опсег на температури
Modbus Секогаш под контрола

Постојано под контрола

Вградените паметни контроли овозможуваат единицата секогаш да работи безбедно и ефикасно. Исто така, може да ја поврзете единицата за разладување со систем за надгледување од трето лице преку интерфејсот Modbus на Daikin.

Хипермаркет ZEAS

1. Хипермаркет

Откако заштедија многу со Daikin VRV во својата продавница во Холандија, сопственикот сакаше да инсталира систем на Daikin во нивниот хипермаркет во Аруба. По детална анализа, инсталиравме мешавина од 15 единици ZEAS заедно со 18 единици VRV за да направиме продавницата да има достоен систем којшто ќе овозможи прехранбените производи да останат свежи и ладни во секое време.

Пивара

2. Пивара

Традиционална занаетчиска пивара, сместена во историска зграда во источна Германија имаше потреба од решение за климатизација што зафаќа мал простор. Пиварата не само што е објект за производство и складирање, туку има и бар во којшто посетителите може да седат и да уживаат во пивото. Со строги побарувања во однос на амбиенталната температура, инсталиравме систем ZEAS за да овозможиме пивото да се произведува, складира и служи на совршена температура.

ZEAS Обработка на месо

3. Фабрика за обработка на месо

Сопствениците на голема фабрика за месо во Германија побараа да дизајнираме за нив индустриски систем за ладење за да можат прецизно да ги контролираат температурите во повеќе ладни соби, процесирачки единици и соби за складирање. Инсталиравме комбинација од 10 единици ZEAS за да создадете енергетски ефикасно решение со резервни единици и заштита од губење притисок . Модуларниот дизајн значи дека може да ги поставиме многу блиску до испарувачите и значително да ги намалиме времето и просторот за инсталација.

Ресторан

4. Ресторан

Како историски објект сместен во многу модерниот дел на Парис, Дефанс, овој ресторан имаше потреба од модерно и многу ефикасно решение за разладување. Соочени со многу забрани поради историската важност на објектот, го избравме системот ZEAS , поради неговата флексибилност. Ја инсталиравме главната единица кај скалите што водат кон покривот, поради што требаше да се инсталира единица што дува одозгора со исклучиво долга цевна инсталација . Со ZEAS, може да го дизајнирате системот според вашиот објект, а истовремено да постигнете најголема енергетска ефикасност.

ZEAS Конференциска сала

5. Конференциска сала

Добро позната конференциска локација со 17 000 седишта во Холандија опслужува 100 настани со околу 1 000 000 посетители годишно. За време на конференциите има висока побарувачка од системот за разладување со 114 отворени фрижидери и замрзнувачи, но кога салата не се користи, потребите се многу помали. Затоа системот треба да има голема енергетска ефикасност за време на големите и делумните оптоварувања, а системот ZEAS е создаден токму за тоа. Инсталиравме 6 големи и 2 мали единици за да ги задоволиме потребите со најниска потрошувачка на енергија.

Дознајте повеќе