Skip to main content

Решение за реонско ладење за нова населба во Милано

Daikin неодамна достави два нови центрифугални чилери со водено ладење од линијата DWSC за важен проект за реонско ладење во Милано, Италија. Новоинсталираните единици за овој проект ќе овозможат ладење за целата населба, којашто е дизајнирана како модерна, еколошка и одржлива.

 

Инсталирани производи

2x DWSC

Вкупен капацитет на ладење: 5 MW

 

Ситуацијата

Проектот се стреми да овозможи реонско ладење во област на Милано како дел од својата преобразба во „современа населба“. Модерниот урбанистички проект за повторно развивање се стреми да создаде нов пејзаж и нови места за живеење во градот. 

Областа содржи станбени објекти (500 куќи), 10 000 m2 наменети за продавници и 30 000 m2 канцелариски простор и сето тоа на површина од 160 000 m2 на само 16 минути од Милано Дуомо.

Главните цели на овој проект за повторно развивање беа да се подобри енергетската ефикасност и да се намали влијанието врз околината. За да се постигне ова, важно беше да се постави ефикасен систем за ладење со пониска потрошувачка на енергија и намалена емисија на CO2.

Покрај тоа, инсталацијата требаше да се контролира далечински и да се надгледува ефикасно од контролна соба поставена на друг дел од градот.

Прочитајте повеќе за решенијата на Daikin за реонско ладење овде

 

Решението

За да се задоволат капацитетот на ладење, ефикасноста и еколошките ограничувања на проектот, Daikin достави два центрифугални чилери од серијата DWSC.

Прочитајте повеќе за центрифугалната серија на Daikin овде

Единиците овозможуваат висок капацитет со ниска потрошувачка на енергија благодарение на центрифугалниот компресор и оптималниот дизајн на единиците, сите развиени во Daikin. Серијата DWSC има инвертор на Daikin интегриран во електричната табла на единицата, којашто ќе помогне постојано да се приспособува потрошувачката на енергија на единицата на потребите на реонот за да се избегне непотребно трошење.

Овде прочитајте повеќе за технологијата со инвертор и зошто е важно делумното оптоварување

Единиците ја комбинираат уникатната услуга за далечинско надгледување и паметно одржување DaikinOnSite (DoS) со контролно решение интегрирано во единиците за да овозможи опции за далечинско надгледување и управување. Ова им овозможува на корисниците да ги анализираат перформансите и работата на чилерите далечински и да закажат превентивно одржување за да се намали ризикот од дефекти и да се овозможи постојана работа.

 

Слични написи