Skip to main content

Решение со модуларен систем од чилери за деловен објект

За да се задоволат потребите од ладење на деловен објект на голема шпанска банка, Daikin неодамна достави чилери од серијата мали чилери со инвертор со R-32.

 

Производи

8x EWAT-CZ

Вкупен капацитет на ладење: 800 kW

 

Ситуацијата

Проектот во Жирона, Шпанија се состоеше од реновирање на стариот систем HVAC за да се овозможи поефикасен, поодржлив и пофлексибилен систем во објектот. Заради тоа што во објектот се користат различни делови за различни намени, Daikin го претстави концептот на модуларност.

Благодарение на 8 мали чилери со инвертор, оптоварувањето при ладење е флексибилни за да може да ги задоволи потребите на секој дел од објектот, без разлика за кој дел од денот или за кое годишно време станува збор.

 

Прочитајте повеќе за новата серија мали чилер со инвертор овде

 

Решението

Покрај енергетската ефикасност, важен фактор беше и брзата испорака затоа што клиентот имаше краток рок. Серијата мали чилери со инвертор со R-32 ја има постојано на залиха, со што се помогна да се заврши проектот навреме.

И достојноста имаше важна улога, а благодарение на големото искуство на Daikin во развивањето на технологијата R-32, беа доставени малите чилер со инвертор со R-32.

 

Во 2018, Daikin создаде историја со првите чилери со разладното средство R-32, по што истата година следуваа scroll-единиците за слободно ладење и топлинската пумпа со R-32 во 2020.

Денес, брендот Daikin има најголем број поставени инсталации со R-32 во светот. Ова е доказ за искуството, знаењето, квалитетот и достојноста на неговите производи со R-32.

 

Повеќе за Daikin како пионер во развивањето на технологијата со R-32 можете да прочитате овде.

Слични написи