Skip to main content

Услуга Daikin Rental – чилери

 • Решенија за итно ладење
 • Резервно ладење за критични намени и процеси
 • Ладење при планирани исклучувања и прекини на струја
 • Решенија за различни потреби од ладење и специјални настани

Многу причини за да користите привремено ладење

Daikin Rental овозможува чилери и услуги за изнајмување за да ги задоволи вашите потреби од ладење и ги намалува вашите капитални трошоци и ги оптимизира оперативните трошоци.

1. Решенија за ИТНО ЛАДЕЊЕ

Ако системот за ладење се исклучи поради природна катастрофа и/или поради неисправна опрема, опцијата за привремено ладење на Daikin ќе ви помогне брзо да го решите проблемот!

2. Резервно ладење за КРИТИЧНИ НАМЕНИ и ПРОЦЕСИ

Привремениот систем за ладење понекогаш се користи како поддршка на производството и хемиските процеси кога потребниот вишок во системот на некоја болница е намален.

3. Специјални НАСТАНИ

Нудиме поддршка со удобна атмосфера за вашите специјални настани и забави, со помош на вистинската опрема за вашите посебни потреби. Брзи и лесни решенија за саеми, изложби, настани и привремени градби итн.

4. Решенија за РАЗЛИЧНИ ПОТРЕБИ ОД ЛАДЕЊЕ

 • Приспособено оптоварување за време на проширување на објектот

За време на проширување на објектите, постои потреба да се тестира опремата и околината но нема доволно оптоварување за да работат новите или големите чилери. Едноставно решение за изнајмување овозможува точно оптоварување и енергетска ефикасност додека се изведува проширувањето на објектот.

 • Поддршка во периоди со најголема потреба

Ако потребата од ладење на објектот или процесот го надминува моменталниот капацитет на системот поради превисоки температури или промени во потребите од ладење, опцијата за привремено ладење на Daikin може да ви помогне да ги задоволите потребите. Со тоа заштедувате капитал, затоа што нема да купите дополнителна опрема за ладење, којашто можеби ќе ја користите само во еден дел од годината.

5. Ладење при ПЛАНИРАНИ ИСКЛУЧУВАЊА И ПРЕКИНИ НА СТРУЈА

 • Планирано одржување на опремата за ладење

Опцијата за привремено ладење на Daikin е одличен начин да овозможите ладење за време на планирано одржување на опремата, што ве ослободува од притисокот побрзо да го вратите во употреба системот за ладење. На овој начин работата може да се заврши правилно уште при првиот обид и да се избегне скапо работење прекувремено.

 • Замена на старата опрема

Опцијата за привремено ладење на Daikin ви овозможува да го задржите капацитетот на објектот додека реновирате или вршите замена.

Придобивки од чилерите од програмата Daikin Rental

Понуда од чилерите од програмата Daikin Rental

Од 10kw до 10mw

Богати пакети - за сите ваши потреби

Нудиме целосни пакети со изнајмените чилери, во коишто има сè што ви треба, заедно со пумпи и останата опрема:

 • чилери со водено и воздушно ладење со најчесто потребен капацитет, од мали чилери со воздушно ладење до големи чилери со водено ладење, од 10kW до 10MW
 • Флексибилна инсталација на цевки за вода со брзо и лесно поставување
 • Електричните приклучоци до чилерите работат со моменталните услови на вашето напојување со струја, па и со трансформатори

Без разлика дали имате потреба од долготрајни или краткотрајни решенија за ладење, овозможуваме достојни чилери, стручност во примената и навремена поддршка.

Понудени услуги

 • Помош кога се одлучувате за капацитетот на изнајмените чилери и потребите за произведена моќност
 • Вообичаено чилерите се подготвени за работа истиот ден кога ќе бидат доставени
 • Daikin може да ви помогне при спонтано планирање, заедно со планирање за поправка после несреќи и да ви помогне да ги задоволите условите на индустријата
 • Нашиот профил е надополнет и со изнајмено греење, генератори за итни случаи, елементи и услуги за поддршка
 • Обратете се до локалното претставништво на Daikin

Daikin се грижи за доставата, составувањето и приклучувањето на системите, како и за стартувањето, а ако е потребно и во соработка со нашите техничари и технички обучениот кадар.

Понудени услуги од чилерите од програмата Daikin Rental
Залиха на чилерите од програмата Daikin Rental

Достапни се големи залихи

Daikin и партнерите го имаат најголемиот број на залихи од единици со голем капацитет. Ако потребната единица ја нема на залиха, ќе се потрудиме да најдеме соодветно решение.

За да дознаете кои единици ги има на залиха и колку чинат обратете се до локалното претставништво на Daikin и пополнете го формуларот за изнајмено ладење.

Понуда за изнајмување други примени на привремено ладење

Daikin нуди и поддршка за потребите од невообичаени процеси за ладење со чилери / машини со водено ладење. Тука спаѓаат:

 • Ладење / склад за ладење

  • Ладни складови
  • Контејнери за ладење
  • Ладни складови со променлива температура
  • Модуларни ладни соби
  • Соби-замрзнувачи
  • Брзи замрзнувачи / рапидни замрзнувачи
  • Замрзнувачи со многу ниска температура
  • Соби-замрзнувачи со променлива температура
  • Модуларни соби-замрзнувачи
  • Контејнери за замрзнување
  • Лизгалишта
  • Винарски визби
 • Климатизација

  • Клима комори
  • Кровни единици
 • Греење

  • Топлотна пумпа
  • Кровови со топлотна пумпа
 • Дополнителни елементи

  • Хидраулично
  • Електрични кабли и инвертори
 • Услуги

  • Инсталација и пуштање во употреба
  • Сервисирање и одржување
  • Далечинско надгледување како дополнителна услуга

☑ Спокојно секојдневие

Тимот на Daikin Rental овозможува решенија за изнајмување чилери
и спокојно секојдневие, без разлика колку е итна или комплицирана
вашата ситуација. За помош при привременото ладење,
обратете се до нашето локално претставништво.

Дознајте повеќе