Skip to main content

Perfera - паметна удобност

Паметно, безбедно и одржливо решение за климатизација за вашите потреби за греење, ладење и прочистување на воздухот.

Совршени перформанси

Perfera е високоѕидна или парапетна единица со енергетска ефикасност A+++ за ладење и греење.

Извонредна енергетска ефикасност

Perfera нуди извонредни перформанси и го намалува влијанието врз околината - и сметката за енергија.

Интелигентно прочистување на воздухот

Уживајте во чист воздух во вашиот дом благодарение на паметните технологии за филтрирање што ги елиминираат алергените и ги отстрануваат непријатните мириси.

Паметна контрола на атмосферата

Лесно управувајте со Perfera преку инфрацрвениот далечински управувач или преку апликацијата, Alexa или Google Home.

Брзо засилено греење

Брзо загрејте го домот до идеалната температура со функцијата за засилено греење на Perfera.

Информации за Perfera

Високоѕидна единица Perfera

Високоѕидна единица Perfera

Паметен проток на воздух

Сензорот за движење за 2 полиња го насочува протокот на воздух настрана од луѓето и автоматски го вклучува системот во режим за заштеда на енергија кога ќе забележи дека просторијата е празна.

Оптимална удобност

Функцијата 3D airflow го оптимизира протокот на воздух во вашиот дом за да овозможи правилна температура дури и во ќошевите на големите простории.

Тивко работење

Perfera користи специјално дизајниран вентилатор што го оптимизира протокот на воздух и овозможува висока енергетска ефикасност при ниско ниво на бучава.

Парапетна единица Perfera

Парапетна единица Perfera

Удобно греење

Функцијата Heat Plus симулира радијантна топлина 30 минути за подобра удобност. Потоа системот се враќа на претходните поставки.

Оптимизирана конвекција

Функцијата за затоплување на подот на Perfera распределува топол воздух од дното на единицата за подобра удобност.

Рамномерна распределба на воздухот

Двојниот проток на парапетната единица Perfera го насочува воздухот нагоре и надолу за удобно и постојано греење.

деца си играат во градината.

Енергетска ефикасност до A+++

Perfera црпе 80 % од својата моќност од воздухот и само 20 % од струјата. Освен тоа, единицата уште повеќе ја намалува потрошувачката на енергија преку паметни технологии и енергетски ефикасни поставки.

Интелигентно прочистување на воздухот

Уживајте во подобар и почист воздух. Daikin Flash Streamer ги елиминира алергените како полен и габи и ги отстранува непријатните мириси.

Постојано под контрола

Климатизерите на Daikin нудат различни начини за управување со домашната средина. Користете ја апликацијата Daikin Residential Controller на паметниот телефон, инфрацрвениот далечински управувач или гласовните наредби преку Alexa или Google Home.

Heat boost

Heat boost го загрева домот при стартување на климатизерот.
Поставената температура се достигнува 14 % побрзо* отколку кај обичен климатизер (само спарени единици).

Услови на тестот за *Heat Plus: Класа 50, надворешна температура 2 °C - внатрешна температура 10 °C, R/C поставена температура:23 °C”
Илустрација на врската помеѓу внатрешна и надворешна единица

Сплит-систем

 • Поврзува 1 внатрешна со една надворешна единица
 • Грее и лади 1 соба
 • Лесна инсталација
Илустрација на врската помеѓу надворешна единица и повеќе внатрешни единици

Мултисплит-систем

 • Поврзува до 5 внатрешни со една надворешна единица
 • Грее и лади до 5 различни простории
 • Контролира поединечни простории

Погледнете ги нашите производи

 • FTXM-R

  Привлечен дизајн со високоѕидна монтажа со совршен квалитет на внатрешен воздух

 • FVXM-A

  Дизајн за парапетна единица за оптимална удобност при греење благодарение на уникатните функции за греење

Високоѕидна единица Perfera

Специјални функции

Парапетна единица Perfera

Специјални функции

Дознајте повеќе

Погледнете го веб-семинарот за Perfera