Skip to main content

Линија Nepura – Daikin Emura

Оптимизирана за греење

Дизајнот зборува сам за себе,
дури и при -30°C

bg-image

Ќ Е В Е
Г Р Е Ј А М
В О З И М А __

Решението за греење Daikin Emura содржи високоѕидна внатрешна единица, далечински управувач и надворешна единица. Секој дел ја следи филозофијата за дизајн на Daikin.

Оваа 3. генерација на Daikin Emura има одличен дизајн со нежни засенчени линии, дополнителни паметни функции и нуди подобро искуство за корисникот, со што уште повеќе ги задоволува вашите барањата за естетика и техничките стандарди во Европа.

bg-image

Д И З А Ј Н И Р А Н А
З А Д А Б И Д Е П Р И Ј А Т Н А З А
О Ч И Т Е __

Барате климатизација што претставува спој од најдобрите перформанси и дизајн? Daikin Emura е решение за климатизација со совршена рамнотежа меѓу изгледот и функционалноста. Целосно дизајнирана и создадена во нашата компанија. Прекрасен и интелигентен дизајн што одговара на вашиот ентериер: врвна, лесно достапна и добитник на наградата за дизајн iF и наградата за дизајн Red Dot 2022. Дури и ѕидовите се гордеат со Daikin Emura!

Топлинската пумпа за ладење и греење Daikin Emura, што работи на принципот воздух-воздух, содржи високоѕидна внатрешна единица, далечински управувач и надворешна единица. Секој дел ја следи филозофијата за дизајн на Daikin.

Оваа 3. генерација на Daikin Emura има одличен дизајн со нежни засенчени линии, дополнителни паметни функции и нуди подобро искуство за корисникот – со што уште повеќе ги задоволува барањата на корисниците за естетика и техничките стандарди во Европа.

Прекрасен дизајн

Одлучете се за одличен дизајн што одговара на вашиот ентериер

Максимална удобност

Поминувајте го времето во атмосфера создадена за вашиот животен стил

Паметна контрола

Контролирајте ја атмосферата од секое место, во секое време

Енергетска ефикасност

Намалете го влијанието врз околината и заштедете енергија

Закривени линии

Се гордеете што сте поинакви. Па и Daikin Emura. Благодарение на закривените преден и заден панел, внатрешната единица се одликува со уникатна 3D-форма. Закривените линии се однесуваат на хармонизираниот воздух и претставуваат пријатен детаљ во ентериерот.

место за слика

Емоцијата на движење

Движењето на панелот е уникатно за единиците од Daikin. Што е толку посебно во движењето на панелот на Daikin Emura? Се поместува нанапред, се накосува под мал агол и создава нова динамика и засенчени линии при оперативен режим. Косината дава реален изглед на движењето на панелот.

Пријатни засенчени линии

Закривениот панел на внатрешната единица создава сенки што го оживуваат изгледот на Daikin Emura, а надворешната топлинска пумпа користи сенка за да го скрие вентилаторот што врти.

место за слика

Формата одговара на функционалноста

Покрај закривените линии и привлечниот визуелен ефект, движењето на панелот на климатизерот Daikin Emura ја подобрува и распределбата на воздухот низ просторијата. Па затоа добро познатата фраза „формата одговара на функционалноста“ заслужено важи и за Daikin Emura. Секој детаљ од дизајнот е добро обмислен.

Тенок дизајн

Сакате да го искористите просторот во вашиот дом најдобро што може и не сакате климатизерот да привлекува внимание? Daikin Emura е широка само 90 cm. А поради својот дизајн, единицата изгледа уште помала.

место за слика

Достапна во 2 бои

DAIKIN EMURA FTXJ-AW МАТНА БЕЛА
DAIKIN EMURA FTXJ-AB МАТНА ЦРНА
bg-image

СОЗДАДЕНА ЗА ДА ОВОЗМОЖИ ПРЕГОЛЕМА УДОБНОСТ__

Формата одговара на функционалноста... Истото важи и за Daikin Emura. Потребно ви е само решението за греење за да создадете совршена внатрешна атмосфера и да го подобрите чувството на удобност во вашиот дом, дури и при најладните зими.

Паметна камин-функција

Штом во просторијата се постигне поставената температура преку секундарен извор на топлина, паметната камин-функција се стартува автоматски. Daikin Emura престанува да грее, но вентилаторот продолжува да работи за да го распредели топлиот воздух низ целата просторија.

Heat boost

За да овозможи поголема удобност, единицата набрзина ја загрева просторијата при стартување и овозможува да се постигне поставената температура побрзо.

место за слика
Производ на Daikin FTXJ20A2V1BB

Интелигентен термален сензор

Daikin Emura користи интелигентен термален сензор за да ја определи температурата во просторијата. Потоа го распределува воздухот низ просторијата пред да премине на шема за проток на воздухот со која ги насочува топлиот и ладниот воздух на соодветните места.

Оптимална распределба на воздухот

Имајте удобен дом. Ефектот Coanda го оптимизира протокот на воздух за подобро распределување на температурата низ просторијата. При режим на греење, капаците го насочуваат воздухот надолу, а при режим на ладење го насочуваат нагоре.

Многу тивко работење

Имајте тивок дом. Единицата едвај се слуша додека работи. Daikin Emura користи вентилатор со специјален дизајн за да го оптимизира протокот на воздух за поголема енергетска ефикасност при ниско ниво на бучава.

Подобар квалитет на воздухот

90 % од своето време го трошите во затворена просторија. Благодарение на технологијата Flash Streamer, Daikin Emura ги заробува честичките прав, ги уништува алергените и ги отстранува непријатните мириси, со што овозможува подобар и почист воздух. На тој начин Daikin Emura го одржува здрав вашиот дом.

ПОСТОЈАНО ПОД КОНТРОЛА, ОСВЕН АКО САКАТЕ ПОИНАКУ_

Daikin Emura овозможува оптимална удобност кога сте присутни во просторијата. Се разбира, можете да ја преземете контролата со едно притискање на копчето и со допир на екранот.

управувач
управувачи

Пријатна контрола

Лесно управувајте со внатрешната атмосфера. Далечинскиот управувач на Daikin Emura ги содржи најважните функционалности. Компактен е и одлично лежи на рака. Едноставно поставете го на ѕидот со магнет.

интуитивна апликација Onecta

Интуитивна апликација Onecta

Не сте дома? Без гајле. Со апликацијата Onecta можете лесно да управувате со греењето во вашиот дом со само еден допир на екранот. Интуитивната апликација на вашиот паметен телефон ви овозможува брз пристап до разни функции за да можете лесно да ги менувате поставките од секаде и во секое време.

Преку гласовна контрола (Amazon Alexa и Google Assistant), можете да управувате со главните функции, како што се оперативниот режим, температурата, брзината на вентилаторот итн.

bg-image

ЈА КОРИСТАМ ЕНЕРГИЈАТА ЕФИКАСНО_

Очекувате климатизерот да работи дури и кога надвор е многу ладно. Со Daikin Emura ќе ги добиете најдобрите перформанси во класата со сезонска енергетска вредност до A+++ за греење (и ладење). Вистинска заштеда на енергија, дури и при температури до -30°C.

Слични производи