FTXM-M Паметна удобност

Perfera Паметна удобност

Паметно, безбедно и одржливо решение за климатизација за вашите потреби за греење, ладење и прочистување на воздухот.

енергетска ефикасност

Енергетска ефикасност

  • Достапна со технологијата Bluevolution за повеќе да го намали влијанието врз средината
  • Напојувана од 80% обновлива енергија од воздухот и 20% струја
  • Технологијата со инвертор ја зголемува заштедата на енергија за 30%
  • Интелигентното око со 2 зони и економичниот режим ја намалуваат прекумерната потрошувачка
A++

Чист воздух со технологијата Flash Streamer на Daikin

Flash Streamer со помош на електрони активира хемиски реакции со честичките што се пренесуваат преку воздух и ги уништува алергените, како на пример, полен и габи и ги отстранува непријатните мириси и овозможува подобар и почист воздух.

Daikin Flash Streamer
Perfera_01_02_heroshot.jpg
 

Постојано под контрола

Од сега, онлајн-контролерот на Daikin се користи како стандардна опција за управување со Perfera.

Преземете ја апликацијата Daikin Online Controller, поврзете ја вашата Perfera со Wi-Fi и управувајте со климатизацијата од секаде. Толку е лесно.

интелигентно око

Дизајнирано за ваша удобност

Сензорот за движење со 2 зони користи сензори за да забележи и да го пренасочи воздухот настрана од луѓето за да создаде совршен проток на воздухот. Системот автоматски се вклучува на режим за заштеда на енергија кога ќе забележи празна соба.

тивко работење

Оптимална удобност

Секој систем за греење е дизајниран да работи толку добро, што ќе заборавите дека воопшто постои. Паметните контроли и многу тивката работа ги прават решенијата на Daikin да бидат најдобар пријател на вашиот дом...

повеќе поврзувања
Multi Perfera

За една соба или повеќе, изборот е ваш.

Со мулти-системите на Daikin, до 9 различни типови внатрешни единици може да се поврзат на 1 надворешна единица. Секоја внатрешна единица може да се контролира поединечно.

Дискретните, цврсти надворешни единици може лесно да се инсталираат на кров или на тераса или едноставно на надворешен ѕид.

Удобна контрола на атмосферата

Топлотните пумпи ја одделуваат постоечката топлина од воздухот, со што греењето на вашиот дом станува енергетски ефикасен процес.

Енергетски ефикасна климатизација

Напојувана од обновлива енергија и опремена со нашата позната технологија со инвертор, климатизацијата повеќе не троши големи количества енергија.

Чист воздух

Flash Streamer со помош на електрони активира хемиски реакции со честичките што се пренесуваат преку воздух и ги уништува алергените, како на пример, полен и габи и ги отстранува непријатните мириси и овозможува подобар и почист воздух.

Дознајте повеќе