Skip to main content

Препуштете ни ја грижата за чист воздух

Со прочистувачите на воздух на Daikin, ви ветуваме почист, поздрав и посвеж воздух.

Ефикасни за чистење на воздухот и отстранување:

Вируси

Алергени

Честички прав

Непријатни мириси

Тестирано од

IPL

99,98 % од коронавирусот отстранет за 2,5 минути*
Тестирано од институтот Pasteur de Lille

Според изведените тестови во лабораториите на институтот Pasteur de Lille, прочистувачите на воздух на Daikin за 2,5 минути* отстрануваат повеќе од 99,98 % од човечкиот коронавирус HCoV-229E*. Вирусот спаѓа во истата фамилија со SARS-CoV-2, коронавирусот што е причина за пандемијата COVID-19.

Проценето е и дека за 2,5 минути* единиците имаат ефективност од 99,93 % против вирусот H1N1 .
H1N1 е вирусот што го предизвикува обичниот грип.
Ова значи дека прочистувачите на воздух на Daikin се дополнителна мерка во борбата против респираторните болести. Нашите компактни прочистувачи што работат на принципот приклучи-и-пушти, чијашто ефективност се постигнува благодарение на комбинацијата од електростатички HEPA-филтер со високи перформанси, којшто го заробува вирусот и потоа го изложува на патентираната технологија Flash Streamer на Daikin, со што се отстранува вирусот, може силно да придонесат кон тоа да се намали на ризикот од пренесување респираторни вируси.

Ефикасни против алергени и признаени од BAF (Британска фондација против алергии)

Печатот за одобрување на Allergy UK уверува дека производот е ефикасен при намалување на бројот на малите честички, меѓу кои спаѓаат и алергените, бактериите и вирусите.

Признаениот квалитет во борбата против алергии на овој производ/услуга е сертифициран од страна на фондацијата „Европски центар за истражување во областа на алергии“

Независен совет од 15 врвни меѓународни научници и техничари ги развија критериумите што ги користи ECARF за процена на различни групи производи. Во нив спаѓаат максимални вредности и критериуми за исклучоци што ја прават алергиската реакција невообичаена. Критериумите редовно се ажурираат за да ги одразат најновите научни откритија. Еден производ го добива печатот кога ќе може да се докаже, преку ревизија и истражувања, дека се исполнети критериумите. Прочистувачите на воздух на Daikin ги поминаа овие тестови и може да се сметаат за неалергенски. ​

*Уредот MCK55WVM на Daikin (комерцијално име MCK55W), тестиран од институтот Pasteur de Lille, за 2,5 минути отстранува 99,996 % од човечкиот коронавирус HCoV-229E при „турбо“-брзина во лабораториски услови(комора што не пропушта воздух со внатрешен волумен од 0,47 m3, без обнова на воздухот). Човечкиот коронавирус HCoV-229E е различен од вирусот SARS-CoV-2 одговорен за пандемијата COVID-19, но спаѓа во истата фамилија вируси. | Уредот MC55WVM на Daikin (комерцијални имиња MC55W/VB), тестиран од институтот Pasteur de Lille, за 2,5 минути отстранува 99,98 % од човечкиот коронавирус HCoV-229E при „турбо“-брзина во лабораториски услови (комора што не пропушта воздух со внатрешен волумен од 1,4 m3, без обнова на воздухот). Човечкиот коронавирус HCoV-229E е различен од вирусот SARS-CoV-2 одговорен за пандемијата COVID-19, но спаѓа во истата фамилија вируси. | Уредот MCK55WVM на Daikin (комерцијално име MCK55W), тестиран од институтот Pasteur de Lille, за 2,5 минути отстранува 99,986 % од вирусот Influenza A поттип H1N1 при „турбо“-брзина во лабораториски услови(комора што не пропушта воздух со внатрешен волумен од 0,47 m3, без обнова на воздухот). | Уредот MC55WVM на Daikin (комерцијални имиња MC55W/VB), тестиран од институтот Pasteur de Lille, за 2,5 минути отстранува 99,93 % од вирусот Influenza A поттип H1N1 при „турбо“-брзина во лабораториски услови (комора што не пропушта воздух со внатрешен волумен од 0,47 m3, без обнова на воздухот).

Без трошоци за одржување најмалку 10 години

Не треба да се менуваат филтрите во првите 10 години, со што се избегнуваат дополнителни трошоци.

Најтивката линија прочистувачи на воздух на европскиот пазар

Нашите прочистувачи на воздух работат тивко (ниво на звучен притисок: 19 dBA) и незабележливо.

Компактност и перформанси

Мали но совршени за големи површини.

ЧПП

Воздухот што го дишеме во домот или во затворен простор е до 5 пати позагаден од надворешниот воздух. Благодарение на својот уникатен пристап „зароби и чисти“, прочистувачот на воздух на Daikin заробува и отстранува загадувачи, со што го намалува загадувањето и го подобрува квалитетот на воздухот во домот, канцеларијата, продавницата итн.​

Прочистувачот на воздух на Daikin ги отстранува вирусите, ситниот прав и алергените и ни овозможува да дишеме чист воздух. Според изведените тестови во лабораториите на институтот Pasteur de Lille воздух на Daikin за 2,5 минути* отстрануваат најмалку 99,98 % од човечкиот коронавирус HCoV-229E. Вирусот спаѓа во истата фамилија со SARS-CoV-2, коронавирусот што е причина за пандемијата COVID-19. Прочистувачите на воздух на Daikin ни помагаат и да спречиме алергии утврдени од реномираната британска фондација против алергии. Дезодорирачкиот филтер од прочистувачите на воздух на Daikin успешно ги заробува и апсорбира непријатните мириси каде што е потребно.

Прочистувачот на воздух на Daikin содржи напреден систем за филтрирање што заробува вируси, бактерии и алергени, а неговата патентирана технологија Streamer ги отстранува, со што ги одржува внатрешниот воздух и филтрите чисти. Претфилтерот заробува поголеми честички и ги чува внатре. Благодарение на својот електростатички капацитет, HEPA-филтерот на Daikin заробува загадувачи без да ја оштети мрежата, поради што не треба да се менува 10 години. Дезодорирачкиот филтер заробува и апсорбира непријатни мириси без да се заситува, како што е случај со вообичаените филтри со активен јаглен. Филтерот за развлажување (ексклузивно поставен во моделите прочистувачите на воздух на Daikin што содржат развлажувач) ​​отстранува бактерии од резервоарот за вода благодарение на двослојниот филтер со сребрен јонски картриџ. ​

Прочистувачот на воздух на Daikin е тестиран и сертифициран од страна на престижниот институт ECARF како идеален производ за луѓе со алергии. Покрај тоа, прочистувачот на воздух на Daikin е признат како ефикасен од страна на BAF (Британска фондација против алергии). Овој печат уверува дека производот е ефикасен при намалување на бројот на малите честички, меѓу кои спаѓаат и алергените, бактериите и вирусите.

Линијата прочистувачи на воздух на Daikin е позната како една од најтивките на пазарот. Многу се тивки при режим на тивка работа и ви овозможуваат чист воздух без да забележите. ​

За разлика од другите марки, нема потреба да се менува филтер на прочистувачот на воздух на Daikin во првите 10 години од купувањето. Долги години чист воздух и спокојство.

Благодарение на својот компактен дизајн, можете лесно да го преместувате прочистувачот на друго место. Непријатен мирис во кујната? Ставете го прочистувачот на воздух таму и оставете го да си ја заврши работата. Сте го оставиле прозорот отворен за време на сезоната на полен? Поставете го прочистувачот на воздух и отстранете ги загадувачите за само неколку минути.

Секако дека постојат. Разгледајте ги нашите разни линии прочистувачи на воздух наменети за разни простории.

Како нашите прочистувачи на воздух ги нудат овие придобивки?

Уникатниот пристап „Зароби и исчисти“ на Daikin се состои од 3 чекори за разложување на штетните супстанци

 • Прочистувач на воздух MC30Y со технологија Streamer

  Прочистувачот на воздух MC30Y ги филтрира честичките што често предизвикуваат сериозна закана по здравјето. Компактен и функционален, до 46 m².

 • Прочистувач на воздух MC55W со технологија Streamer

  Нашата технологија со стример ги филтрира честичките што се пренесуваат преку воздух коишто често може да претставуваат сериозна закана по здравјето.

 • Прочистувач на воздух Ururu со Streamer MCK55W

  Прочистувачот на воздух MCK55W од линијата Ururu на Daikin го прочистува и развлажува воздухот во вашиот дом. Едноставно наполнете го резервоарот за вода од 2,7l повремено за да го развлажува воздухот во соба со максимална брзина од 500ml/h.

 • Прочистувач на воздух Ururu со Streamer MCK70YV

  Прочистувачот на воздух MCK70YV од линијата Ururu на Daikin го прочистува и развлажува воздухот во вашиот дом. Ќе ја развлажи просторијата со максимална брзина од 650 ml/h, што е совршено за поголеми површини.

Пар со бебе

Вдишувајте чист и здрав воздух

Прочистувачите на воздух на Daikin ги намалуваат симптомите на асма и алергија со тоа што ги отстрануваат честичките од прав и полен и ги филтрира бактериите и вирусите што се пренесуваат преку воздух.

Мајка и ќерка на врата

Влажноста е важен фактор за здрава кожа

Тенкиот резервоар за вода на прочистувачот на воздух внесува влажност во воздухот кога е сув и го спречува сушењето на дланките или будењето со суво грло.

Татко и дете на софа

Одржувањето свеж внатрешен воздух е важно за вашето здравје

Според Allergy Uk, луѓето денес просечно поминуваат 90 % од времето во затворен простор. Па затоа добриот квалитет на внатрешниот воздух е важен за вашето здравје.

Чистиот внатрешен воздух е особено важен за ранливите групи, како на пример, малите деца и постарите лица, но и за лицата што имаат респираторни болести и алергии.

bg-image

Одржувајте го воздухот свеж

Нашите прочистувачи на воздух елиминираат непријатни мириси за да може домот да ви мириса свежо и чисто. Прочистувачот на воздух на Daikin е дизајниран да се справи со штетните честички, правот, непријатните мириси, бактерии, влакна од миленици, мувла, полен, грини и други алергени, со што создаваат чист и здрав внатрешен воздух.

1 Моќно вшмукување

Внесува воздух преку голем простор од 3 насоки.

Илустрација на моќното вшмукување

2 Ефективно заробување на загадувачите

Ефикасно заробува прав и загадувачи со електростатички HEPA-филтер.

Електростатички HEPA-филтер

3 Разложување

Ја користи технологијата со стример на Daikin за да ги разложи, со оксидација, штетните супстанци заробени во филтерот.*

Стример

* Супстанци во кои спаѓаат вируси1, бактерии2, полен3, спори од мувла4

Забелешка:
1 Тестирањето го извршува: Kitasato Research Center for Environmental Science; Сертификат за резултати од тестот 21_0026 (издаден од истата организација); Резултат од експериментот: 99,9% отстранување на A-H1N1 вирус после 1 час.
2 Тестирањето го извршува: Japan Food Research Laboratories. Број на тест: 15044988001-0201. Метод на тестирање: Поставено парче со бактериска течност на спротивната страна од филтерот за прав ставен во прочистувач на воздух при волумен на просторија од 25 m³. Потоа се брои количината на живи бактерии по пет часа. Резултат од тестот: Намален број за повеќе од 99% во рок од пет часа. Единица за тестирање: Тестирано со MCK55S (јапонски модел), модел еквивалентен на серијата MCK55W (многу силно работење).
3 различни алергени се озрачени од празнењето, а разбивањето на протеините во алергените е верификувано со методот ELISA, катафореза или електронски микроскоп (здружено истражување со медицинскиот универзитет Wakayama). Пример за тест: ‘Полен од јапонски чедар Cryj-1’; Резултат од тестот: 99,6% или повеќе разложени и отстранети за 2 часа.
4 Тестирањето го извршува: Japan Food Research Laboratories. Број на тест: 204041635-001. Резултат од тестот: 99,9% или повеќе спори од мувла (кладоспориум) разложени и отстранети за 24 часа.

Илустрација на функцијата за развлажување

Силно развлажнување за да ве заштити од сув воздух и вируси

 • Ја штити кожата, грлото и ноздрите од сушење.
 • Штити од вируси со одржување соодветна влажност во просторијата.
 • Одржува удобно ниво на влажност во просторијата (40 до 60% релативна влажност)
 • Стримерот елиминира бактерии на филтерот за развлажување.

HEPA-филтер со високи перформанси што ги задржува ситните честички прав

Отстранува 99% од бактериите со големина помеѓу 0,1 μm and 2,5 μm

Филтерот ефикасно собира прав со електростатички сили. Не се затнува како неелектростатичките HEPA-филтри што заробуваат честички само колку што е ситна мрежата.

Наполнет со статички електрицитет

Електростатички HEPA-филтер

Отстранува 99,97% од ситните честички со големина од 0,3 μm. Влакната на филтерот се полнат со статички електрицитет и заробуваат честички ефикасно. Не се затнува лесно, па затоа предизвикува само мала загуба на притисок.

Затоа низ филтерот може да помине голема количина воздух.

ПРОТИВ

Филтерот може да исчисти голема количина воздух!

Електростатички неутрален

Неелектростатички филтер

Затоа што заробува честички според големината на мрежата, филтерот треба да биде поситен, со што може полесно да се затне и да предизвика поголема загуба на притисокот.

Компактен, ефективен и тивок благодарение на новата иновативна структура

Илустрација на структурата на прочистувачот на воздух

Прочистувачите на воздух на Daikin се опремени со технологијата Streamer

Погледнете ги нашите прочистувачи на воздух

bg-image

Квалитет на внатрешен воздух, искуство со Daikin