IAQ_Banner.jpg

Свежиот воздух е здравје

Работете во тишина за да си го зачувате здравјето – каде и сте

topBG3.jpg
BG3.jpg

Квалитет на внатрешен воздух, искуство со Daikin

Го подобруваме здравјето во вашите простории поради поголемата свест за воздухот околу вас.

Квалитетот на внатрешниот воздух е нов аспект кога се работи за квалитетот на вашето дишење.

House_IAQ_EN.png

Надворешен воздух

Кон загадувањето на воздухот во големите градови се пристапува посериозно и се надгледува секојдневно.

Постојано се надгледува и ако се влоши ситуацијата, се преземаат мерки за да се доведе ситуацијата под контрола, на пример со забрана за сообраќај.

Daikin технологија за квалитет на внатрешниот воздух

flash-streamer-EN.png

Flash Streamer и циклус на регенерација

Благодарение на патентираната технологија на Daikin, воздухот е постојано чист. Електроните со голема брзина, што ги генерира Flash Streamer, ги разложуваат заробените супстанци. На овој начин се регенерираат филтрите и го одржуваат својот капацитет подолго.

Tech-02_slient-EN.jpg
 

Тишина

Исклучителна карактеристика на единиците на Daikin е што се тивки (до 19 dBA во тивок режим).

Можете да читате, учите и спиете без бучава.

Tech-03_effect-coanda.jpg

Ефект Коанда

Технологија што овозможува оптимален проток на воздух, подеднакво распределен, со што се овозможува совршена климатизација во секоја точка во просторијата.

На овој начин природно се добива еднаква температура без провев.

Tech-04_sensor.jpg
 

Интелигентен термален сензор

Технологијата за интелигентен термален сензор ја оптимизира работата на резервоарот за воздух, забележува присуство на луѓе, го насочува протокот на воздухот кон просторот што треба да се грее или лади.

Резултатот: еднаква температура низ целата просторија.

Производи за квалитет на внатрешен воздух на Daikin

Purifiers_mobile.jpg

Прочистувачи

Моќно дејство на прочистување

Тројно дејство: Судир, заробување, циклус, циклус на испуштање електрони, и чистење, чистење и регенерирање на филтрите. Прочистувачот е подготвен да работи повторно без загуба на своите способности.

Верзијата со развлажнувач спречува да се исуши мембраната, со што ќе можат да се размножуваат бактериите и вирусите, а што може да доведе до респираторни болести, настинка, грип и кашлица.

Air_Conditioners_mobile.jpg

Климатизери

Најдобра технологија за ефикасност и удобност

Класата за максимална енергетска ефикасност A +++ и максимална ефикасност при постигнување совршена удобност: гарантира природна распределба на воздухот без директни струи, температурата е еднаква во секој агол од просторијата и сето тоа при целосна тишина.

Решенија за бизнис

Product_Tab3_LC_BG.jpg

Решенија за бизнис

Не само квалитетот на воздух во нашите домови, туку и во секојдневната работна околина.

Daikin нуди универзални решенија за удобност во работната околина: од механичка вентилација со враќање топлина до климатизација, од IAQ-надгледување до санитација.