Skip to main content

Топлотна пумпа воздух-вода со ниска температура Daikin Altherma

Ваше енергетски ефикасно решение за греење, ладење и топла вода.

Нискотемпературно греење воздух-вода
Нискотемпературно греење воздух-вода

Греење

Топлотните пумпи одделуваат топлина од надворешниот воздух, со што греењето на вашиот дом станува енергетски ефикасен процес.

Нискотемпературно ладење воздух-вода
Нискотемпературно ладење воздух-вода

Ладење

Напојувани од извори на обновлива енергија, топлотните пумпи го ладат вашиот дом без да трошат многу енергија.

топлотна пумпа воздух-вода за топла вода
топлотна пумпа воздух-вода за топла вода

Топла вода

Комбинацијата од топлотна пумпа со резервоар за топла санитарна вода создава доволно топла вода со висока ефикасност за вас и вашето семејство.

топлотна пумпа воздух-вода со соларна поддршка
топлотна пумпа воздух-вода со соларна поддршка

Соларна поддршка

Дополнителната соларна поддршка е бесплатен енергетски извор што може да произведе до 70% топла санитарна вода.

Совршено одговара на нови објекти

Топлотните пумпи воздух-вода со ниска температура на Daikin се оптимално решение за нови домови или објекти. Во комбинација со подно греење или со радијатори со ниска температура, конфигурацијата троши помалку енергија за да го загрее вашиот дом. Дизајнирани во Европа, за Европа, нашите топлотни пумпи воздух-вода се погодни за сите европски клими низ целата година.

Напојувана од обновлива енергија

Со одделување обновлива енергија од воздухот, нашата Daikin Altherma со биска температура го грее, лади и постојано го снабдува вашиот дом со топла вода.

 • Напојувана од 75% обновлива енергија одделена од воздухот и 25% струја
 • Достигнува ознака за енергетска ефикасност A++ за греење
 • Комбинирајте ја топлотната пумпа со соларна поддршка за да ја зголемите заштедата за топла вода

Заштеда за топла вода со соларна енергија

Намалете ги трошоците за енергија преку употреба на обновливата енергија од сонцето. Нашите соларни панели се лесни за инсталирање и произведуваат до 70% од енергијата што им е потребна на топлотните пумпи и бојлерите. Еднакво достапни за сите типови на објекти, нашите системи за топла вода задоволуваат мали и големи домови. Изберете помеѓу системи за топла вода без или со притисок.

ECH2O термален склад без притисок

 • Идеален за нови домови
 • Повисоки енергетски перформанси од системите под притисок
 • Има потреба од директна вертикална врска од резервоарот до соларните колектори
 • Ако нема сонце, системот автоматски се празни за да спречи замрзнување на цевките

ECH2O термален склад под притисок

 • Идеален за реновирања и веќе изградени домови
 • Можност за употреба на свиени цевки за поврзување на резервоарот со соларните колектори
 • Наполнет со вода и антифриз за да се спречи замрзнување на цевките
 • Системот е под притисок и запечатен заради безбедност
bg-image

Постојано под контрола

Преземете ја нашата апликација Греење, поврзете ја единицата со Wi-Fi мрежа и контролирајте ја атмосферата од секое место. Толку е лесно.

Компатибилна со разни грејни тела

Системите со топлотна пумпа воздух-вода со ниска температура Daikin Altherma се компатибилни со разни грејни и разладни тела. На овој начин може да ја изберете идеалната комбинација за вашиот ентериер.

bg-image

Daikin Altherma 3

The latest edition to Daikin's heating range achieves superior levels of comfort, energy efficiency, reliability and control.