Skip to main content

Altherma 3 H HT

Топлотна пумпа воздух-вода: Греење, ладење и санитарна топла вода во вашиот дом

 • Најефикасна топлотна пумпа со висока температура, со користење на фреон R-32 и најекономично-еколошко решение за греење
 • Работи до -28 °C надворешна температура
 • Надворешната единица црпи до 75% енергијата потребна за работа од околниот воздух, а остатокот се обезбедува од електрична енергија
 • Совршен избор за замена на котелот со цврсто гориво, што овозможува задржување на системот за греење и постојните радијатори
 • Идеално за површини помеѓу 150-300 м2
 • Достапно во 3 варијанти за моќност: 14, 16 и 18kW

Altherma 3 H

Нискотемпературни топлотни пумпи воздух-вода

 • Производство на топлина до 60°C при надворешна температура од -10°C
 • Само греење, достапни се повратни (ладење) и двозонски модели
 • Економични: до A+++ за греење при 35°C / A++ при 55°C
 • Тивка надворешна единица : 42 dB(A)*
 • Лесно управување со Madoka термостатот (бел, сребреносив или црн)
 • Оперативен опсег на надворешна единица до -28°C
 • Достапна во 3 варијанти за моќност: 11, 14 и 16kW

Altherma 3 R F

Топлотна пумпа воздух-вода: Греење, ладење и санитарна топла вода во вашиот дом

 • Сезонска ефикасност до A +++
 • Вграден резервоар за топла вода од не'рѓосувачки челик 180 или 230 литри
 • Совршен избор за нови дом или за реновирање на постоечкиот
 • Нискотемпературна единица, до 65˚C, погодна за подно греење, радијатори со ниска температура, и конвектори на топлотна пумпа
 • Работи до -25°C надворешна температура
 • Идеална за простории помеѓу 50-150 м2
 • Достапна во 3 варијанти на моќност: 4, 6 и 8 kW

Altherma R HW

Топлотна пумпа за топла санитарна вода

 • Идеалнa за производство на топла санитарна вода
 • Енергетска ефикасност до А +++
 • Комбинирајте ja со соларно греење за уште подобра енергетска ефикасност
 • Без ризик од бактерии или потреба од дезинфекција на резервоарот
 • Совршен избор за нови дом или за реновирање на постоечкиот
 • Лесна инсталација

За понуди и информации околу техничките спецификации на топлотните пумпи обратете се кај нашите Daikin овластени партнери.