Skip to main content

Daikin Altherma R HT

Лесно заменете го стариот систем за греење и за топла вода со нашата енергетски ефикасна топлотна пумпа со висока температура Daikin Altherma.

bg-image

Греење

Топлотните пумпи ја одделуваат обновливата топлина од воздухот, со што греењето на вашиот дом станува енергетски ефикасен процес.

bg-image

Топла вода

Само со употреба на обновлива енергија од воздухот, Daikin Altherma со висока температура може да грее вода до 80°C.

Зошто да ја изберете топлотната пумпа со висока температура Daikin Altherma?

Затоа што е совршеното решение за реновирање, кога имате потреба од нов систем за греење

 • што работи со постоечки цевки и радијатори

 • што заменува вообичаен бојлер

 • што ќе овозможи греење и топла вода за домот

  Топлотната пумпа со висока температура Daikin Altherma содржи надворешна единица што овозможува голема сезонска ефикасност и може да се поврзе со соларен систем за производство на топла санитарна вода, со што овозможува дополнителна заштеда.

 1. Внатрешна единица и топла санитарна вода
  Може да се постави врз резервоар за топла вода за да се зачува простор

 2. Радијатори со висока температура
  Нема потреба да ги заменувате постоечките радијатори

 3. Надворешна единица
  Компактна и тивка надворешна единица

Заштеда за топла вода со соларна енергија

Намалете ги трошоците за енергија преку употреба на обновливата енергија од сонцето. Нашите соларни панели се лесни за инсталирање и произведуваат до 70% од енергијата што ѝ е потребна на топлотната пумпа за топла вода. Еднакво достапни за сите типови на објекти, нашите системи за топла вода задоволуваат мали и големи домови. Изберете помеѓу системи за топла вода без или со притисок.

ECH2O термален склад без притисок

 • Идеален за нови домови
 • Повисоки енергетски перформанси од системите под притисок
 • Има потреба од директна врска од резервоарот до соларните колектори
 • Ако нема сонце, системот автоматски се празни за да спречи замрзнување на цевките

ECH2O термален склад под притисок

 • Идеален за реновирања и веќе изградени домови
 • Можност за употреба на свиени цевки за поврзување на резервоарот со соларните колектори
 • Наполнет со вода и антифриз за да се спречи замрзнување на цевките
 • Системот е под притисок и запечатен заради безбедност