Skip to main content

Уживајте во здрав воздух

Прочистувачите на воздух на Daikin гарантираат чист, здрав и свеж воздух.

Како прочистувачите на воздух помагаат при борбата со полен и алергени во вашиот дом

Домовите и објектите се подобро изолирани. Тоа е добро, но исто значи и дека штом честичките и поленот ќе влезат во просторијата, постои можност никогаш да не ги исфрлите надвор. Нашите прочистувачи на воздух се совршено решение за подобар квалитет на воздухот во вашиот дом и за намалување на негативните ефекти од поленот по вашето здравје.

Кои се придобивките од прочистувачот на воздух?

Концентрацијата на штетните честички и гасови внатре е поголема помеѓу двапати и петпати отколку надвор. Прочистувачите на воздух на Daikin овозможуваат почист и поздрав воздух во домот или објектот – со што ги подобрува удобноста и безбедноста во вашиот дом. Затоа сега можете да уживате во посвеж воздух.

Здравиот и свеж воздух нуди повеќе придобивки. Прочистувачите на воздух отстрануваат полен, па затоа имате помалку проблеми со алергии и респираторни инфекции. Подобрениот квалитет на воздухот овозможува здрава околина за спиење без непријатни мириси. Исто така, технологијата Streamer на Daikin онеспособува 99,9 % од новиот коронавирус (SARS-CoV-2).

Каква разлика прави технологијата Streamer на Daikin?

Уникатната технологија на празнење Streamer на Daikin ги разложува и отстранува непријатните мириси и алергените, како што се мувла, грини и полен. Уникатната технологија Streamer ги напаѓа вирусите со разбивање на нивната протеинска површина и потоа ги уништува преку оксидација за да ги направи неактивни и безопасни.

Кој прочистувач на воздух е најдобар за вас?

Прочистувач на воздух MC55W со технологија Streamer

Компактен ефективен и тивок благодарение на новата иновативна поставеност.
 • Чист воздух благодарение на активното јонско празнење плазма и технологијата Flash Streamer
 • HEPA-филтер со голема ефикасност за да ги зароби дури и најситните честички прав
 • Ниво на бучава: до 19 dBA
 • Брзина на прочистување воздух: 330 m³/h
 • Погоден за простории до: 78 m²*

* Просторот е пресметан според стандардот NRCC-54013-2011 со употреба на CADR-вредност тестирана според ANSI/AHAM AC-1-2015 & AHAM AC-1-2019

Прочистувач на воздух што развлажува MCK55W

Развлажување и прочистување на воздухот во едно
 • Развлажување и прочистување во едно

 • Чист воздух благодарение на активното јонско празнење плазма и технологијата Flash Streamer

 • HEPA-филтер со висок квалитет за да зароби ситни честички прав

 • Ниво на бучава: до 19 dBA

 • Брзина на прочистување воздух: 330 m³/h

 • Погоден за простории до: 78 m²*

* Просторот е пресметан според стандардот NRCC-54013-2011 со употреба на CADR-вредност тестирана според ANSI/AHAM AC-1-2015 & AHAM AC-1-2019

bg-image

Уживајте во здрав воздух

Прочистувачите на воздух на Daikin гарантираат чист, здрав и свеж воздух.