Skip to main content

Уживајте во живото без полен

Во пролет и лето нашите градини цветат со живот. Иако тоа изгледа прекрасно, може да биде неподносливо за луѓето што страдаат од астма и алергии од сезонски полен, како на пример, од алергиски ринитис. Но што е полен и како можете да го заштитите семејството од неговото влијание?

Што е полен?

Вообичаено се појавува како ситен прав и претставува микроспори од едно растение до друго за оплодување. Како што се зголемуваат температурите, создавањето полен се зголемува и предизвикува разни симптоми кај луѓето, како на пример, кивавица, затнат нос, црвенеење, чешање и солзење на очите и/или чешање и секрет од носот.

Сезона на полен

Постојат три главни типа полен, коишто ја продолжуваат сезоната од рана пролет до крајот на есента.

  • Полен од трева:Главен причинител за астма и алергии од полен и може да влијае врз луѓето од март до октомври. Поленот од трева може да предизвика силни реакции.
  • Полен од дрва:Иако различни типови полен од дрва се среќаваат во различно време од годината, најчесто овој полен претставува проблем од февруари до јуни.
  • Полен од плевел:Поленот од плевел најчесто предизвикува алергиски ринитис. Најмногу се среќава во лето и рана пролет.

Заштитете го семејството со прочистувачите на воздух на Daikin

Прочистувачите на воздух на Daikin се совршениот начин да создадете почист и поздрав внатрешен воздух и да го намалите негативното влијание на поленот врз вашето здравје.

Исто така, прочистувачите на воздух на Daikin:

· ги отстрануваат честичките прав и полен од воздухот со што ги намалуваат симптомите на астма и алергија.

· ги филтрираат бактериите и вирусите што се пренесуваат преку воздух, а елиминираат и 99,98 % од човечкиот коронавирус HCoV-229E според Institut Pasteur de Lille.

· го развлажуваат воздухот кога е премногу сув, со што ја одржува здрава вашата кожа.

· ги контролира непријатните мириси, со што вашиот дом ќе мириса свежо и чисто.

Погледнете ги нашите прочистувачи на воздух

  • Прочистувач на воздух со стример-технологија

    Нашата технологија со стример ги филтрира честичките што се пренесуваат преку воздух коишто често може да претставуваат сериозна закана по здравјето.

  • Прочистувач на воздух Ururu со стример

    Прочистувачот на воздух Ururu на Daikin го прочистува и развлажува воздухот во вашиот дом. Едноставно наполнете го резервоарот за вода од 2,7l повремено за да го развлажува воздухот во соба со максимална брзина од 500ml/h.