Skip to main content

Топлотна пумпа воздух-вода со висока температура Daikin Altherma

Лесно заменете го стариот систем за греење и за топла вода со нашата енергетски ефикасна топлотна пумпа со висока температура Daikin Altherma.

Греење со високотемпературен радијатор на приниципот воздух-вода
Греење со високотемпературен радијатор на приниципот воздух-вода

Греење

Топлотните пумпи ја одделуваат обновливата топлина од воздухот, со што греењето на вашиот дом станува енергетски ефикасен процес.

Топлотна пумпа со технологија воздух-вода топла вода

Топла вода

Само со употреба на обновлива енергија од воздухот, Daikin Altherma со висока температура може да грее вода до 80°C.

bg-image

Зголемете ја енергетската ефикасност и истовремено зачувајте ги постоечките радијатори

Топлотните пумпи воздух-вода со висока температура се идеални за реновирање и замена на старите бојлери. Компактниот дизајн на Daikin Altherma со висока температура бара мал простор за инсталација и беспрекорно се вклопува со постоечките цевки и радијатори. На овој начин може да уживате во енергетската ефикасност на топлотната пумпа без да треба да го замените целиот систем.

Напојувана од обновлива енергија

Со одделување обновлива енергија од воздухот, нашата Daikin Altherma со висока температура грее и го постојано снабдува вашиот дом со топла вода.

  • Напојувана од 75% обновлива енергија одделена од воздухот и 25% струја
  • Достигнува ознака за енергетска ефикасност до A+++
  • Комбинирајте ја топлотната пумпа со соларна поддршка за да ја зголемите заштедата на енергија за топла вода