Skip to main content

Прочистување на воздухот за против COVID-19: ова е нашето решение

Научните студии покажаа дека вирусот COVID-19 заразен повеќе внатре отколку надвор. Како резултат на тоа се формулирани серија инструкции за поефективна борба против ширењето на вирусот. За таа цел, покрај добрата вентилација, за намалување на ризикот од инфекција може да помогне и прочистувањето на воздухот. Прочистувачите на воздух на Daikin овозможуваат внатрешна атмосфера што е трипати почиста и поздрава. Резултатот: внатрешен простор што е поудобен и побезбеден за присутните лица.

COVID-19: Како да се намали ризикот од контаминација?

Како и сите вируси, бактерии и алергени, така и COVID-19 главно се пренесува преку воздухот. Оттаму и важноста да се извади стоениот воздух надвор од просториите преку вентилација – особено воздух полн со вирусот – и да се замени со свеж воздух. Ако не може да се изведе вентилација, добра дополнителна мерка е да се прочисти воздухот за да се ограничи ризикот од пренесување на вирусот.

Важно е и да се почитуваат заштитните мерки: да носите маска за лице, да ги миете рацете постојано и да одржувате растојание од другите лица.

Како можам да се борам против коронавирусот со прочистувачите на воздух на Daikin?

За да се намали преносот на вирусните честички што е можно повеќе, се препорачува да се прочистува воздухот за да се отстранат овие честички или аеросоли. Студиите покажуваат дека за да се бориме против ширењето на COVID-19, ефективни се само HEPA-филтрацијата и електростатичкото таложење (електрично полнење и собирање вирусни честички за да се уништат со електростатички филтер).

Со MCK55W и MC55W, новите прочистувачи на воздух на Daikin, ќе можете да бидете спокојни. Овие уреди ја користат технологијата на електростатичко таложење: Технологијата Streamer емитува електрично полнење кон штетните реагенси, како на пример вируси, коишто потоа ги заробува електростатички HEPA-филтер.

Покрај тоа, оваа технологија Streamer ги изложува штетните реагенси на оксидативна деградација: уредот Streamer генерира стабилен проток на електрони при голема брзина и создава некаков вид празнење плазма (многу посилно од вообичаеното празнење плазма). Друга предност на оваа технологија е тоа што моќната оксидативна деградација не ги уништува и отстранува само вирусните честички, туку и бактериите, мувлата, алергените, штетните хемиски честички и лошите мириси. Ова значи дека прочистувачите на воздух на Daikin се идеални и за луѓе со астма или алергии. Внимание: За да работи оптимално, прочистувачот на воздух мора да извршува две до пет прочистувања на час.

ефективен 99,9 %

Неодамнешна научна студија, спроведена во соработка со Универзитетот Токио и Универзитетот за наука од Окојама, докажува дека технологијата Streamer на Daikin онеспособува повеќе од 99,9 % од коронавирусот (SARS-CoV-2) во воздухот после 3 часа изложување под специфични лабораториски услови.

Со други зборови, нашите прочистувачи на воздух овозможуваат поголема безбедност, без разлика дали сте дома или на работното место. Се разбира, правилната инсталација и одржувањето се важни за ефективната работа на уредот. Дали имате прашања за прочистување на воздухот и/или за уредите опремени со технологијата Streamer? Обратете ни се. Со задоволство ќе ви помогнеме.

прочистување на воздухот

Сродни ставки