Skip to main content

Решенија со Daikin мулти сплит систем

Daikin мулти сплит може со една надворешна единица да се поврзат до 5 внатрешни единици за греење, ладење и топла санитарна вода

Мулти сплит системите на Daikin ви овозможуваат дополнителна флексибилност при изборот на системот за ладење, греење или топла вода.

Со поврзување до 5 внатрешни единици со само 1 надворешна единица, можете да бидете сигурни дека добивате повеќе за помалку.

Искористи помалку

Простор

Се заштедува надворешниот простор и единицата може лесно да се постави секаде, па дури и на тераса.

Бучава

Една единица работи многу потивко од две или повеќе единици.

Време

Брза и едноставна инсталација.

Влијание врз околината

Ограничете го влијанието врз околината со линијата Bluevolution на Daikin.

Придобивки од повеќе

Функционалност

Во зависност од тоа кој Multi-систем ќе го изберете, можете да ги задоволите сите потреби за ладење, греење и топла вода.

Избор

Поставете различна боја или тип на единица во секоја просторија за да одговара на вашиот стил совршено.

Ефикасност

Намалете ги сметките за енергија со ефикасност до A+++ за греење и ладење.

Контрола

Секоја внатрешна единица може да се регулира поединечно и преку апликацијата Onecta.

Решенија Мулти

Удобност за секој дом

Без разлика дали планирате нов систем за вашиот дом или поставувате нов, нудиме разни системи Multi на Daikin за да ги задоволиме вашите потреби.

Daikin мулти систем со 5 внатрешни единици икона

Multi-split

За греење и ладење

  • Поврзување на 2,3,4 или 5 климатизери со 1 надворешна единица
  •  Погодно за домови со ограничен надворешен простор или за станови
  •  Поединечно управување со сите климатизери
Daikin мулти плус систем со 3 внатрешни единици и бојлер за топла санитарна вода икона

Multi +

За греење, ладење и топла вода

  • Поврзување на 3 климатизери и резервоар за топла вода со една надворешна единица
  • Погодно за домови во кои треба да се замени бојлерот
  • Универзален систем што ги задоволува сите ваши потреби

Не сте сигурни каде да започнете?

Дозволете да ви помогнеме

Пополнете го формуларот денес и некој од нашите партнери за продажба ќе стапи во контакт со вас за да ви закаже термин за консултација кој систем за греење, ладење и топла вода е најдобар за вашиот дом и вашите потреби.

Посетете го нашиот центарот за решенија за да дознаете сѐ што ви е потребно за греење и ладење на вашиот дом или деловен простор.

Често поставувани прашања

Multi-split систем е кога наместо една внатрешна единица се поврзува со една надворешна единица, може да се поврзат повеќе внатрешни единици со една надворешна единица и секоја внатрешна единица може да работи независно од другите, само ако сите истовремено ладат или греат. Мулти сплит системот овозможува голема флексибилност, особено во помалите домови или станови каде што надворешниот простор е ограничен. Сепак, одлуката за употреба на мулти сплит систем е најдобро да се донесе на почетокот, поради посложената инсталација, па затоа подобро е да имате подолгорочни планови за климатизацијата во вашиот дом.

Постојат разни мулти-системи и поради тоа постојат и различни типови единици со кои можат да се поврзат.
мулти сплит систем може да се поврзе со до 5 климатизери.
Систем мулти+ може да се поврзе со до 4 климатизери и резервоар за топла вода.