Вентилација за враќање на топлината

VAM-FC

Вентилација со враќање на топлината како стандардна опција

VAM-FC

Карактеристики на производот

 • Вентилација за енергетска заштеда со помош на внатрешно греење, ладење и враќање на влажноста
 • Можно е слободно ладење кога надворешната температура е помала од внатрешната (на пр., ноќно време)
 • Спречете губење енергија од преголема вентилација, при што ќе го подобрите квалитетот на внатрешниот воздух со дополнителен сензор за CO2
 • Филтри за среден и ситен прав ePM10 70% (M6), ePM1 55% (F7), ePM1 70% (F8) како дополнителна опција, за да се задоволат законите и потребите на купувачите
 • Пократко време на инсталација благодарение на лесното приспособување на номиналната брзина на проток на воздух, со тоа и помала е потребата за регулатори во споредба со вообичаената инсталација.
 • Идеално решение за продавници, ресторани и канцеларии коишто имаат потреба од голем простор за мебел, декорации и монтажни елементи
 • Намалена потрошувачка на енергија благодарение на специјално развиениот мотор на вентилаторот на еднонасочна струја
 • Може да се користи како самостојна или како вградена во системот Sky Air или VRV
 • Широк асортиман на единици: брзина на проток на воздух од 150 до 2000 m³/h
 • Посебно развиен елемент за размена на топлина со високо ефикасна хартија (HEP)
 • Не е потребна инсталација за одвод
 • Може да работи при превисок и пренизок притисок
 • Целосно решение за свеж воздух со дополнителен електричен грејач

Технички детали

Документација