Примена на спарени единици

Seasonal Smart - RZAG-LV1

Водечка технологија во индустријата затоа што R-32 овозможува оптимална ефикасност и удобност за комерцијални примени

RZAG-LV1

Карактеристики на производот

 • Ако изберете производ со R-32, се намалува влијанието врз околината за 68% во споредба со R-410A, доведува директно до пониска потрошувачка на енергија, благодарение на неговата голема енергетска ефикасност и има помало полнење на разладното средство
 • Ги намалува трошоци за одржување, затоа што нема потреба од годишна проверка на содржината на разладното средство, благодарени на ниското ниво на GWP
 • Совршена рамнотежа на ефикасност и удобност благодарение на променливата температура на разладно средство: врвна сезонска ефикасност скоро преку целата година и брза реакција во најтоплите денови.
 • Заменете ги постоечките системи со технологијата на R-32 без да ги заменувате цевките
 • Поширок оперативен опсег до -20°C при греење и до -15°C при ладење

Предности

 • Инвертор

  Инвертор

  Компресорите со инвертор постојано ја приспособуваат брзината за да ги задоволат моменталните потреби. Помалку вклучувања и исклучува овозможуваат намалување на потрошувачката на енергија (до 30 %) и постабилни температури.

 • Автоматско менување меѓу ладење и греење

  Автоматско менување меѓу ладење и греење

  Автоматски избира режим за греење или ладење за да се постигне поставената температура.

 • Swing-компресор

  Swing-компресор

  Swing-компресорите содржат перка и валјак со помалку подвижни делови и создаваат мали вибрации и триење, а овозможуваат поголема достојност и ефикасност во споредба со обичните ротациони компресори

 • Тивок ноќен режим

  Тивок ноќен режим

  Автоматски ја отстранува жицата за премостување за да ја намали бучавата на надворешната единица навечер за 3 dB(A). (Повеќе надворешни единици само при режим за ладење).

Технички детали

Документација

Каталог
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.