Замена VRV

VRV IV Q-series - RXYQQ-U

Брза и квалитетна замена за системите R-22 и R-407C

RXYQQ-U

Карактеристики на производот

 • Ако изберете производ LOOP од Daikin, поддржувате повторна употреба на разладно средство www.daikin.eu/loop-by-daikin
 • Исплатлива и брза замена, затоа што треба да се сменат само надворешната и внатрешната единица, што значи дека скоро и да не треба да се извршува работа во објектот
 • Поголемата ефикасност за повеќе од 70% може да се оствари, благодарение на напредок во технологијата на топлотна пумпа и поефикасното разладно средство R-410A
 • Помалку наметлива и пократкотрајна инсталација во споредба со инсталирање нов систем, затоа што цевките за разладно средство може да се одржуваат
 • Уникатното автоматско полнење разладно средство ја отстранува потребата од пресметка на волуменот на разладното средство и овозможува безбедна замена со дел од друг произведувач
 • Опфаќа VRV IV стандард и технологии: Променлива температура на разладно средство и компресори целосно со инвертор
 • Функцијата за автоматско чистење на цевките за разладно средство овозможува чиста цевна инсталација, дури и ако се случи дефект на компресорот
 • Точна контрола на температурата, довод на свеж воздух, клима комори и воздушни завеси Biddle вградени во еден систем со само една точка на контакт
 • Уредете го вашиот VRV за најдобра сезонска ефикасност и удобност со функцијата за променлива температура на разладно средство што зависи од временската прогноза. Зголемена сезонска ефикасност за до 28%. Нема повеќе ладни провеви при доставување високи температури на издувување
 • Можност да се додадат внатрешни единици и да се зголеми капацитетот без да се менуваат цевките за разладно средство
 • Можност да се разделат разните фази на замена, благодарение на модуларниот дизајн на системот VRV
 • Одржувајте го системот во врвна состојба преку услугата Daikin Cloud: Надгледување 24/7 за максимална ефикасност, продолжен век на траење и итна поддршка благодарение на опцијата за предвидување на грешките

Предности

 • Инвертор

  Инвертор

  Компресорите со инвертор постојано ја приспособуваат брзината за да ги задоволат моменталните потреби. Помалку вклучувања и исклучува овозможуваат намалување на потрошувачката на енергија (до 30 %) и постабилни температури.

Технички детали

Документација

Каталог
Преземи јазик

За жал, не пронајдовме ниту еден документ во оваа категорија.