Високотемпературна сплит-единица Daikin Altherma

Daikin Altherma - RKHBRD-ADV17

Парапетна топлотна пумпа само за греење на принципот воздух-вода може да се комбинира со постоечките радијатори

RKHBRD-ADV17

Карактеристики на производот

 • Енергетски ефикасен систем само за греење, базиран на технологијата на топлотна пумпа на принципот воздух-вода
 • Монофазна парапетна внатрешна единица до 16 kW
 • Лесна замена на постоечкиот бојлер, без менување на цевките за греење
 • Може да се комбинира со радијатори на висока температура
 • Примена на висока температура: до 80°C без електричен грејач
 • Мали сметки за струја и слаба емисија на CO2
 • Scroll-компресор контролиран од инвертор

Предности

 • Загарантирана работа и на -20°C

  Загарантирана работа и на -20°C

  Daikin Altherma is suitable for all climates, even withstanding severe winter conditions with an operation range down to -20°C

 • Инвертор

  Инвертор

  Inverter compressors continuously adjust compressor speed to actual demand. Fewer power-consuming starts and stops result in decreased energy consumption (up to 30%) and more stable temperatures.

Технички детали

Документација

Sorry, we could not find any documents.